ЦСКА няма класа за титлата

ЦСКА няма класа да бъде шампион. Стръв, желание, страхотна публика, подкрепа – да! „Българска армия“ бушува два пъти в последния месец! Накрая тъгува. Ново 0:0 срещу „Лудогорец“ е поредният шампионски мач на „червените“ в последната декада, в който не стигна качеството. Факт е, че титлата все още не е загубена, но тя би могла да дойде само при огромен гаф на тима от Разград. За ЦСКА ще остане утешението да брани... второто място и пак да е пред „Левски“.

С трима различни треньори „червените“ играха на приливи и отливи цял сезон. ЦСКА няма как да стане шампион, без да бие преките конкуренти. Статистиката в седем шампионатни двубоя срещу „Лудогорец“ и „Левски“ сочи нито една победа и само един гол в „червено“ - при 1:1 срещу разградчани на „Армията“ в края на мината година. Три вечни дербита ЦСКА не се разписа, два пъти загуби. Остава един поправителен срещу „Левски“, който може да има ключово значение за второто място.

Вече девет години ЦСКА не побеждава „Лудогорец“ в София. Срещу никой друг отбор най-успелият български клуб няма толкова черна статистика. В последното дерби с изключение на дузпата в 7-ата минута, пропусната от Али Соу, ЦСКА нямаше чисто положение, а трябваха два гола разлика. „Лудогорец“ дойде за точката и си я взе. Тимът на Стойчо Стоев отново не блестя и очевидно е изхабен. ЦСКА не се възползва. Само с ентусиазъм не стига.

През зимата „червените“ изпуснаха възможността да се подсилят с повече футболисти, което можеше да е липсващият пъзел в битката с разколебания „Лудогорец“. Ако ЦСКА не иска Разград да изравни рекорда от 9 поредни титли идния май, трябва да действа смело и бързо. Най-важният въпрос, който трябва да бъде решен, е треньорският. Миналото лято Нестор Ел Маестро дойде късно. Селекцията също се правеше до последния възможен ден, а Лига Европа чука на вратата още в началото на юли. Нов треньор с изяснени до голяма степен попълнения до старта на подготовката ще бъде трамплин за ЦСКА в битката за участие в групите на Лига Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ