ЦСКА прескочи “Титоград”, чака “Осиек”

ЦСКА изпълни най-задължителната мисия през сезона и отстрани черногорския “Титоград” в първия предварителен кръг на Лига Европа. Реално крайният победител бе решен още в София след 4:0 за “червените”. Реваншът в Подгорица имаше повече контролен характер и нищо извън нулевото равенство няма да се запомни.

В по-голямата част от мача ЦСКА владееше играта, но не създаваше положения. Преди почивката на два пъти “Титоград” бе близо до гол, но веднъж гредата и веднъж вратарят Витаутас Черниаускас не позволиха да се запали искра на интрига.

ЦСКА правеше твърде много грешки на терена, но съперникът не се възползва. През второто полувреме българите вдигнаха оборотите и можеха да открият след удари на Греъм Кери и Евандро. Треньорският триумвират начело на ЦСКА направи доста ротации. Дебют получи нападателят Тони Уот, но не впечатли. Видимо с този мач съставът трябваше да бъде освежен.

Агитка от близо 500 българи подкрепяше пламенно отбора, докато домакините се радват на няколко десетки души публика.

“Титоград” мина, идва много по-тежкото. Следващата седмица ЦСКА ще приеме хърватския “Осиек”, където няма да има място нито за грешки, нито за подценяване. Преди това “червените” имат домакинство с “Черно море” в първенството.

Коментари

Задължително поле