ЦСКА сразен с 1:3 без напускащия Мауридес

ЦСКА ще вземе 1,3 милиона евро от трансфера на Мауридес в „Рапид“ (Виена). Според австрийския вестник „Курир“ сделката реално е факт, а „червените“ вечерят 1 милион от бразилеца. Мауридес дойде за 300 000 евро от „Беленензеш“ през лятото и вкара 14 гола за ЦСКА през есента. Цената на голмайстора може да скочи в зависимост от головете му в Австрия и евентуален бъдещ трансфер.

Червените“ не се „оголват“ в атака. Заради повечето футболисти с паспорти извън ЕС най-често извън групата оставаше бразилският нападател Евандро. А очевидно титуляр през новия сезон ще е Али Соу. Въпреки това ЦСКА планира да направи звучен входящ трансфер като заместник на Мауридес.

От „Българска армия“ продадоха пребогато втори бразилец за половин година. През лятото Фернандо Каранга замина за 3 милиона евро в китайския „Хенан“.

Логично Мауридес не бе в групата на ЦСКА за контролата срещу деветия в унгарското първенство „Академия Пушкаш“, завършил 1:3. Бразилецът трябва да отлети директно за Анталия, където в сряда започва лагера на „Рапид“. На испанска земя ЦСКА вече направи 1:1 срещу втородивизионния германски „Бохум“ Освен Мауридес срещу „Академия Пушкаш“, където играе Камен Хаджиев, в групата на бе и Жеферсон. Трите унгарски гола паднаха за 11 минути, а накрая Тиаго намали.

Коментари

Задължително поле