Цялата история на България влезе в едно учебно помагало

„Моята България“ – първото образователно издание за млади читатели, което хронологично обхваща цялата история на България, вече е достъпно за безплатно четене и сваляне в електронен вариант от България и чужбина. То може да бъде използвано свободно от ученици, учители и любознателни читатели на адрес www.moyata.bg, съобщиха от издателство "Просвета".

Книгата е предназначена за младите българи, които искат да научат повече за историята на България. Съдържа 51 теми, обхващащи историята на страната ни от Праисторията до Съвременността. Те са изложени кратко, но изчерпателно, с богат илюстративен и снимков материал. Това прави изданието подходящо както за училищно (от 5. до 12. клас), така и за самостоятелно ползване.

„Стигнахме до идеята за едно подобно помагало, което надхвърля рамките на предмета човекът и обществото и на практика е предназначено за една по-широка палитра от учители, ученици, родители – добави проф. Пламен Павлов, преподавател в катедра „Стара и средновековна история“ във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и един от авторите на изданието.

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0_3

„Не гледаме на тази книжка като на някакъв пазарен продукт. Напротив, гледаме тя да стигне до колкото може повече хора, до повече деца. Обикновено на тази възраст тя стига чрез родителите, бабите и дядовците и чрез учителите – заяви Никола Кицевски, директор в издателска група „Просвета“. – Направихме сайт, на който абсолютно безплатно не просто може да се достъпи и да се чете изданието, а и да се свали. При това абсолютно законно – с всички права. "

В изданието наред с основните моменти от българската история са включени и по-малко известни факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование