Цялото ръководство на "София тех парк" е сменено

Цялото ръководство на държавната компания "София тех парк" е сменено, съобщи министърът на икономиката Теодор Седларски пред журналисти по време на форум в иновативния парк, предаде БНТ. Седларски не уточни кои са новите ръководители.

Това е станало на общо събрание в понеделник, което е било свикано далеч преди острата реакция на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев и няма нищо общо в гневното му писмо от миналия петък, обясни Седларски.

По думите му смяната на ръководството, което издържа едва шест месеца начело на дружеството, било планирано. На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима.

Вчера от министерството съобщиха за проведена среща между Седларски, заместника му Лъчезар Борисов и началничката на кабинета му Снежана Георгиева с Ивайло Пенчев. На срещата били обсъдени всички проблеми, които среща инвеститорът в работата му с двете компании с държавно участие, ангажирани с насърчаването на инвестициите и иновациите, както и проблеми, които забавят инвестиционните процеси и са провокирани от местни администрации. От МИ обещаха бързи действия по решаване на проблемите както от „София Тех Парк“ АД, така и от „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Министерството щяло да съдейства и за срещи с частните компании, отговорни за част от довеждащата инфраструктура.

"Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка", каза днес министърът на икономиката. Той аргументира смяната на старото ръководство с бавната му работа и пропуски в нея, но без да конкретизира.

Отстраненият директор на "София тех парк" Иван Симеонов също не пожела да съобщи кой е неговият наследник и останалите членове на борда. Самият той беше включен като лектор в програмата на днешното събитие, за да представи дейността на тех парка.

Заявените промени все още не са отразени в Търговския регистър. Мандатът на досегашния борд изтича на 11.05.2020, а в него влизат:

Иван Божидаров Симеонов

Кирил Росенов Гератлиев

Елица Стоянова Караджова

Пламен Димитров Накев

Йолиан Маринов Иванов - заличен

Филип Симеонов Кирев

Заличаването на Йолиан Иванов е от 3 октомври 2016 г.

Преди година оставките си подадоха изпълнителният директор Елица Панайотова (бивш служител в компаниите на Росен Плевнелиев) и Евгени Ангелов, икономически съветник на предишния президент, които работеха в София тех парк от създаването му.

На тяхно място влязоха кадри като Пламен Накев, бивш член на ръководството на Летище София и РВД и главен счетоводител на фалиралия държавен превозвач "БГА Балкан" през 90-те години и Филип Кирев, главен секретар на СДС и началник на политическия кабинет на Божидар Лукарски в Министерство на икономиката.

Коментари

Задължително поле