Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Цялото ръководство на „София тех парк“ е сменено

Цялото ръководство на държавната компания „София тех парк“ е сменено, съобщи министърът на икономиката Теодор Седларски пред журналисти по време на форум в иновативния парк, предаде БНТ. Седларски не уточни кои са новите ръководители.

Това е станало на общо събрание в понеделник, което е било свикано далеч преди острата реакция на собственика на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев и няма нищо общо в гневното му писмо от миналия петък, обясни Седларски.

По думите му смяната на ръководството, което издържа едва шест месеца начело на дружеството, било планирано. На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима.

Вчера от министерството съобщиха за проведена среща между Седларски, заместника му Лъчезар Борисов и началничката на кабинета му Снежана Георгиева с Ивайло Пенчев. На срещата били обсъдени всички проблеми, които среща инвеститорът в работата му с двете компании с държавно участие, ангажирани с насърчаването на инвестициите и иновациите, както и проблеми, които забавят инвестиционните процеси и са провокирани от местни администрации. От МИ обещаха бързи действия по решаване на проблемите както от „София Тех Парк“ АД, така и от „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Министерството щяло да съдейства и за срещи с частните компании, отговорни за част от довеждащата инфраструктура.

„Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка“, каза днес министърът на икономиката. Той аргументира смяната на старото ръководство с бавната му работа и пропуски в нея, но без да конкретизира.

Отстраненият директор на „София тех парк“ Иван Симеонов също не пожела да съобщи кой е неговият наследник и останалите членове на борда. Самият той беше включен като лектор в програмата на днешното събитие, за да представи дейността на тех парка.

Заявените промени все още не са отразени в Търговския регистър. Мандатът на досегашния борд изтича на 11.05.2020, а в него влизат:

Иван Божидаров Симеонов
Кирил Росенов Гератлиев
Елица Стоянова Караджова
Пламен Димитров Накев
Йолиан Маринов Иванов – заличен
Филип Симеонов Кирев

Заличаването на Йолиан Иванов е от 3 октомври 2016 г.

Преди година оставките си подадоха изпълнителният директор Елица Панайотова (бивш служител в компаниите на Росен Плевнелиев) и Евгени Ангелов, икономически съветник на предишния президент, които работеха в София тех парк от създаването му.

На тяхно място влязоха кадри като Пламен Накев, бивш член на ръководството на Летище София и РВД и главен счетоводител на фалиралия държавен превозвач „БГА Балкан“ през 90-те години и Филип Кирев, главен секретар на СДС и началник на политическия кабинет на Божидар Лукарски в Министерство на икономиката.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КАТО НИЩО ЩЕ ВЛЕЗЕ В КЛАСАЦИИТЕ НА ГИНЕС .ПРИЧИНАТА Е ГИГАНТСКАТА ЧИСТКА , КОЯТО СЕ ВИХРИ -ТОВА ПРИЛИЧА НА БАШИБОЗУК ,А КАКТО ЗНАЕМ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ИМА ДРУГА ЗАДАЧА .МАЙ КАТО СИ ЗАМИНАТ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ОЧИСТЯТ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ -ТОВА , ХОРАТА С МЕРАЦИ РЯДКО СЕ СПИРАТ ДА ТВОРЯТ ФЕКАЛИИ.!ИНТЕРЕСНОКАКВО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЖИ ЧАКА КАТО ИМ СВЪРЩИ ЦАРСТВОТО ,ДЕМЕК МАНДАТА!!!!!

  2. Подадоха се на рекета. Мекеретата на Иво Прокопиев до тук печелят. Защо стори в държавни имоти- защото има келепер. Бай ви Ганя е жив!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.