Чакаме двуцифрен ръст на немските туристи за лято 2017

Двуцифрен ръст на ранните записвания за ваканции по нашето Черноморие отчитат ключовите германски туроператори, които предлагат България в летните си програми - "DER Touristik", "Thomas Cook", "TUI", "FTI", "Schauinsland" и "Alltours". Това съобщиха от община Варна след приключилия 5-дневен световен туристически форум ITB в Берлин, който бе посетен от над 125 000 души.

На него Варна се представи като част от националния щанд на България. Данните от "DER Touristik" например сочат, че до момента има 26% ръст на резервациите спрямо миналата година, когато туроператорът е изпратил около 130 000 души в нашите курорти, а очакванията са за още поне 10% увеличение, съобщи Тихомир Патарински, ръководител на Туристическия информационен център във Варна. Той припомни, че първите организирани немски туристи пристигат от Дюселдорф и Франкфурт чрез "KUR CLUB" още на 19 март за триседмични балнеоваканции.

Освен възможностите за ваканционен, културен и уелнес туризъм, в Берлин морската столица е рекламирала и събитията от календара на "Варна-Европейска младежка столица 2017". Хиляди посетители са се запознали и с Варненския халколитен некропол чрез презентацията на Георги Палахутев, автор на най-големия пътеводител за България, издаден в Германия от "Dumont".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България