Шофьорът, участвал в продължителната гонка с полицаи от Стара Загора, остава в ареста

Цветан Цветанов се срещна с посланика на Израел

Новоназначени военни положиха клетва в Бригадното командване – Благоевград

Фандъкова: В бюджета на София сме заложили над 71 млн. лв. за образование

Деца от няколко дневни центъра се преобразиха като хайдути

Официално: Павел Колев е новият изпълнителен директор на „Левски“

Гешев: Прецизирано е обвинението на Емилиян Гебрев за ръководител на ОПГ и за пране на пари Завод „Дунарит“ е придобит със средства от КТБ

Грипната ваканция в област Стара Загора се удължава

Стоичков: Вуцов беше човек с голям замах

10 областни управители се събраха за 20-годишнината на администрацията в Разград

Сивия Кардинал на синьото небе

Анонимен дарител остави 2000 лв. зад олтара на църква

Започват ремонти на жп-гарата в Нова Загора

В бивше начално училище ще помагат на болни деца и семействата им

Музеят „Етър” в Габрово стартира дарителска акция Кампанията е посветена на 55 години от откриването му

Чакат се 521 227 лева от държавата за почистване коритото на Янтра в Търново Общо 11 искания общини за финансиране на невралгични обекти одобри Областната междуведомствена комисия

Областната междуведомствена комисия подкрепи предложението на на губернатора на Велико Търново проф.Любомира Попова за подновяване на подаденото през юли 2017 г. искане за финансиране за почистване коритото на р.Янтра. Пред държавата се настоява да бъдат отпуснати 521 227.29 лева. Парите са необходими, защото в леглото на реката се е образувало голямо количество наноси и са се формирали острови, които намаляват значително проводимостта на водата. Те са причина за заливане на прилежащите терени.

Искането на областния управител за почистване на този 277-метров критичен участък от р. Янтра в извън урбанизираната територия на Велико Търново не получи финансиране през 2017 г. от Междуведомствената комисия поради липса на финансови средства.

„Заради интензивните валежи от сняг и дъжд напоследък и активното снеготопене през март, които допълнително утежниха състоянието на участъка, беше извършен и преглед на предвидените дейности и актуализация на проектното решение“, обясниха от областната управа в старата столица.
В Областната администрация е разработена документация за възлагане на обществена поръчка, взети са всички необходими съгласувателни становища, очаква се и становището на РИОСВ. Обществената поръчка ще бъде стартирана, за да бъде сключен договор с изпълнител, което да даде възможност работата в участъка да започне веднага след осигуряване на средствата.

Общо 11 искания от общини за финансиране на невралгични обекти в региона бяха одобрени от Междуведомствената комисия и ще бъдат изпратени за разглеждане от Комисията към Министерски съвет. Обсъдени и подкрепени бяха и две нови искания на кмета на Община Горна Оряховица за финансиране на обекти, засегнати от падналите на 19-20 ноември миналата година обилни валежи, придружени с бурен вятър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.