Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

Чакат се 521 227 лева от държавата за почистване коритото на Янтра в Търново Общо 11 искания общини за финансиране на невралгични обекти одобри Областната междуведомствена комисия

????????????????????????????????????

Областната междуведомствена комисия подкрепи предложението на на губернатора на Велико Търново проф.Любомира Попова за подновяване на подаденото през юли 2017 г. искане за финансиране за почистване коритото на р.Янтра. Пред държавата се настоява да бъдат отпуснати 521 227.29 лева. Парите са необходими, защото в леглото на реката се е образувало голямо количество наноси и са се формирали острови, които намаляват значително проводимостта на водата. Те са причина за заливане на прилежащите терени.

Искането на областния управител за почистване на този 277-метров критичен участък от р. Янтра в извън урбанизираната територия на Велико Търново не получи финансиране през 2017 г. от Междуведомствената комисия поради липса на финансови средства.

„Заради интензивните валежи от сняг и дъжд напоследък и активното снеготопене през март, които допълнително утежниха състоянието на участъка, беше извършен и преглед на предвидените дейности и актуализация на проектното решение“, обясниха от областната управа в старата столица.
В Областната администрация е разработена документация за възлагане на обществена поръчка, взети са всички необходими съгласувателни становища, очаква се и становището на РИОСВ. Обществената поръчка ще бъде стартирана, за да бъде сключен договор с изпълнител, което да даде възможност работата в участъка да започне веднага след осигуряване на средствата.

Общо 11 искания от общини за финансиране на невралгични обекти в региона бяха одобрени от Междуведомствената комисия и ще бъдат изпратени за разглеждане от Комисията към Министерски съвет. Обсъдени и подкрепени бяха и две нови искания на кмета на Община Горна Оряховица за финансиране на обекти, засегнати от падналите на 19-20 ноември миналата година обилни валежи, придружени с бурен вятър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.