На 1 април 2020 да почерпят

Телците да уговорят сделки, Водолеите с финансови успехи – Дневният хороскоп на Алена

Маскaта в масовата култура

Цвета Караянчева: Депутатът д-р Хасан Адемов е заразен с коронавирус Тестват всички народни представители утре

Световен дневен ред – април 2020

В „Спартак“ (Вн) не пипат заплатите

САЩ надмина Китай по брой на починалите от Covid-19

Министър Ананиев: Маските са ефективна мярка, ще търсим консенсус

Сравнение между COVID-19 и предишни пандемии (ИНФОГРАФИКА)

Падна карантината в Банско

БАБХ на проверки за мерките срещу Covid-19 при производителите и търговците на храни

Премиерът Борисов разговаря с престолонаследника на Абу Даби

Предупреждение за обилни снеговалежи в 19 области утре

Ваксината БЦЖ – бариера пред COVID-19 Имунизацията срещу туберкулоза намалява заразяване и смъртност

Принцът на Монако пребори коронавируса

Часове по професионално ориентиране започнаха в училищата в Търново Кариерни консултанти откриват приемна в общинския информационен център

Часове по професионално ориентиране с участие на представители на бизнеса, на предприемачи и хора с успешна реализация започнаха в училищата във Велико Търново. Началото бе поставено в ОУ „Димитър Благоев“. С голям интерес учениците се запознаха с дейността на една от водещите компании в сферата на IT сектора и електрониката, както и с тайните на кулинарното майсторство, разкрити им от шеф-готвач Радослав Машков от веригата заведения.

Откритият урок бе воден от кариерните консултанти към общинския център за подкрепа и личностно развитие. Инициативата за поредицата от открити срещи в училищата е на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

В четвъртък акцията продължава с урок в Професионалната гимназия по моден дизайн, където учениците ще разговарят с дизайнера, предприемач и общински съветник Атанас Парушев.

Целта на поредицата от срещи е по-малките ученици да получат съвети и помощ при избор на специалност в гимназиите и средните училища, а по-големите – да се запознаят с възможностите за професионална реализация както след средното, така и след висшето образование, да опознаят профилите на различните професии и др.

От 28 февруари започва работа открита приемна на кариерните консултанти в информационния център в сградата на Община Велико Търново. В рамките на учебната година всеки четвъртък експертите ще се срещат с ученици и млади хора. Целта на новата услуга е да се популяризира и разшири дейността по ранното и навременно кариерно консултиране и ориентиране на младите хора като част от общата подкрепата на учениците при избора им на образование и професия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.