ЧЕЗ преговаря и с индийци за активите си в България

ЧЕЗ. Снимка: Владимир Савов

Индийската компания "Индия пауър" потвърди , че работи по сделката за българските активи на ЧЕЗ. Компанията е вторият класиран кандидат след "Инерком", но след като в края на миналия месец от българската компания не успяха да осигурят финансиране. От централата в Прага потвърдиха, че започват преговори с втория класиран кандидат, съобщава БНР.

От "Индия пауър" подчертават, че се надяват да имат какво да споделят с аудиторията. С това те потвърждават, че са запазили интереса си към закупуването на българските активи на ЧЕЗ. Преговорите с "Инерком" започнаха през февруари, а от "Индия пауър" са отново в играта от началото на декември, след като българското дружество не успя да осигури финансиране.

От сайта на "Индия пауър" се вижда, че историята й започва още от 1919 година. В момента тя работи на голяма част от територията на Индия, като има вятърни и соларни мощности, въглищна централа, както и лиценз за дистрибуция на ток в определени зони. От портфолиото на компанията не става ясно какъв е международният й опит и дали изобщо има такъв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика