"Челси" разгромен и унижен за първи път от 1996 г.

"Челси" бе разгромен и унижен за втори път в историята си в двубой с 4 или повече гола разлика. "Сините" от Лондон катастрофираха при гостуването си на "Борнемут". "Черешките" зашлевиха звучно амбициите на тима от "Стамфорд Бридж" с 4:0. Това бе първото поражение от 1996-а, в което тимът падна с разлика от четири гола. Тогава "Челси" агонизира с 1:5 от "Ливърпул" във Висшата лига.

Любопитното е, че точно преди година "сините" отново бяга разгромени от "Борнемут" в мач за първенство. Тогава "черешките" обаче ликуваха насред Лондон с 3:0.

Специалистите на Острова видяха в поражението резултат от напрежението между треньора Маурицио Сари и звездата на "Челси" Еден Азар. Наставникът заяви преди дни, че му писна от спекулациите за трансфер на халфа в "Реал" и заяви да си ходи, ако наистина иска това. След 0:4 Сари изрази и съмнение в собствените си възможности да мотивира играчите си.

"Не мога да обясня какво се случи - каза италианецът. - Нещо не е наред с нашата психика. Ние спряхме да играем като отбор и спряхме да се защитаваме".

Мрачно бе и на "Анфийлд". "Ливърпул" направи 1:1 у дома срещу "Лестър" като по този начин пропусна перфектната възможност да дръпне със 7 точки на "Манчестър Сити" в класирането.

"Трябваше да получим дузпа, но това не се случи - каза треньорът на лидера Юрген Клоп. - "Лестър" игра страхотно и трябва да приемем този резултат, въпреки съдийските решения".

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят