Червената къща „Андрей Николов“ ще представи авторски моноспектакъл в Деня на София

Снимки: Цветан Томчев
Снимки по време на репетиция в залата на къща-музей „Андрей Николов“

Актрисата и пианистка Мариела Станчева ще изнесе авторски си моноспектакъл наречен „Многоклетка“ в къща -музей „Андрей Николов“ в столицата. Спектакълът е създаден по разкази от унгарските автори Лайош Наги, Карой Сакони, Ференц Шанта, Ищван Йоркен и е в съпровод от съвременни композиции за пиано.

“Многоклетка” е представление за човешкия страх за различните житейски ситуации, в които изпадаме и естествените ни реакции от страха. Акцентира се върху драматични спомени, през които преминава героинята, и тяхното отражение в нейния емоционален свят. В „Многоклетка“ намират място наболели теми като насилие, изневяра, емоциите на подрастващите и музиката като спасение.

„Клетката в нас и около нас. Клетката на човешките взаимоотношения – запор на желания, реакции, емоции.Клетката на егото, на обществото, на властта и подчинението. Клетката, в която ни вкарва страхът или в която се крием от страх, избягвайки среща със самите себе си”, споделя за същността на своята творба авторката Мариела Николова.

Коментари

Задължително поле