Четири дела за оспорване изборните резултати във Видинско отиват във ВАС

Общо четири дела за оспорване на изборните резултати, след проведените местни избори в област Видин, са обжалвани пред Върховния административен съд (ВАС), съобщи говорителят на окръжния съд в крайдунавския град Таня Кръстева. Вчера изтече срокът за обжалване пред ВАС на всички заведени дела за местните избори в област.

Съдът се е произнесъл по общо тринадесет дела за оспорване на изборните резултати, като всичките са потвърдили решенията на Общинските избирателни комисии-ОИК.

Затова изборните резултати в област Видин оспорват пред ВАС кандидатите за общински съветници: Венцислав Ванков, издигнат от Коалиция "БСП за България" в община Ружинци; Калин Петров, издигнат от ДПС във Видин и Радослав Живков, в качеството му на кандидат за общински съветник от ПП "Национален фронт за спасение на България" в Белоградчик. Изборните резултати оспорва пред ВАС и Борислав Крумов, кандидат за кмет на община Ново село против решението на съда Видин за определяне на резултатите от изборите за кмет на общината.

Коментари

Задължително поле