Четири жертви и 120 ранени при силното земетресение в Турция (ВИДЕО)

Най-малко четирима души са загинали и 120 са ранени в Турция, след като мощно земетресение удари западното крайбрежие на страната и части от Гърция, съобщи турският министър на здравеопазването.

"За съжаление четирима от нашите граждани загубиха живота си при труса, който унищожи сгради в крайбрежния курортен град Измир“, каза здравният министър Фахретин Коджа в Туитър.

„Има 4 жертви и около 120 ранени. Над 20 блока са се срутили. Не се знае колко хора е имало в тях. Засега няма сериозна паника. Всички обаче се изплашихме много. Сякаш земята се раздели на две”, каза пред Нова телевизия председателят на изселническата организация в Измир – Абдурахим Нурсой.

Силно земетресение с магнитуд 7 удари страната в 13:51 местно време с епицентър морската зона на 19 км северозападно от Самос и на около 17 км от брега на провинция Измир. Земетресението е на дълбочина 10 км. То се е усетило и в Атина и Истанбул, както и по високите етажи на сградите в центъра на София. В Самос куполът на църквата се срути заради труса.

 

Земетресението е разрушило домове в провинция Измир в Западна Турция. Щети са нанесени и на някои сгради в курортния град Кушадасъ, който се намира на 100 км от Измир. Видеоклипове в социалните медии показват силно повредени сгради и пътища, наводнени от порои от вода. Кадрите показват улици, наводнени вследствие на обявено по-рано "мини-цунами в Самос“. Кадри на очевидци показват тълпи от паникьосани хора по улиците, докато големи облаци прах се издигат от срутени сгради в далечината.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа