Четири общини продават билети за дебюта на „Арда“

Четири общини продават билети за историческия първи мач на „Арда“ (Кърджали) в професионалния футболен елит на България. Новината разкриха от щаба на клуба, като признаха за огромен интерес към домакинството срещу „Ботев“ (Пловдив). Освен на касите на стадион "Арена Арда", пропуски се продават и в сградите на община Момчилград, Черноочене, Джебел и Крумовград.

Съоръжението на новаците е с капацитет 10 000 зрители. Очакванията са стадионът да бъде пълен, тъй като отборът ще домакинства за в бъдеще на стадион „Лаута“ в Пловдив. Поради изисквания на БФС и телевизията, която държи правата за излъчване, на всички съоръжения трябва да има осветление. Именно поради тази причини предстои да бъде инсталирано такова и на стадиона в Кърджали. Заради участието на „Локомотив“ в Лига Европа обаче „Арда“ ще домакинства по изключение на своя стадион в първия кръг.

От щаба на новаците признаха още, че се включват в благотворителна кауза.

„На всички входове на „Арена Арда“ ще бъдат сложени специални кутии, в които всеки може да направи дарение – гласи съобщение на сайта на тима. - Средствата са за малкия Александър - Робърт, на който трябва да му бъде направена чернодробна трансплантация“.

Клубът ще подари футболна топка с автографи на целия отбор на родителите на Алекс, която ще бъде разиграна на специален търг с цел събиране на още средства за операцията.

Снимка: СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле