Чешкия изнасилвал и изнудвал влюбени в него жени

Пеньо Мангъров получи 6 години решетки за поредното изнасилване.

Пеньо Мангъров получи нова присъда от 6 години затвор

Запознавал се с жертвите си и на живо, и в интернет

Прокурорка му става адвокат

Един крими герой получи поредната присъда – 6 години затвор за изнасилване на жена, след като заплашил нея и семейството й. Размина му се затворът за отвличането й, защото тя имала неблагоразумието сама да се качи в автомобила му. Пеньо Мангъров, известен с прякорите Мангъра и Сашо Чешкия, ще търка наровете не за първи път. Той вече излежа присъда за същото сексуално престъпление, но явно престоят в килията му подейства зле. По чудо му се разминава и присъда от 20 години за убийство в Чехия. 

За първи път Чешкия е осъден за изнасилване през 2004 г. и влиза в затвора. Докато лежи, в  България се появява фейсбук и той си прави профил. Помпа мускули пред обектива и твърди, че се занимава със спорт и обича да чете. Любимата му книга била „ Мълчанието на агнетата" на Томас Харис, а любимият му автор - Фройд. Събира куп почитателки. Шест години по-късно излиза на свобода, но даже не мисли да спре с престъпленията. 

Пеньо Мангъров е от Карлово няма нищо общо с известния лекар от София, който е със същото фамилно име. Даже е казвал, че не харесвал името си Пеньо, искал да го смени, затова и навремето държал най-близките му да го наричат Сашо.

Излиза от затвора през октомври 2010 година, но няколко месеца след това отново е зад решетките. През юни 2011 г. е задържан след акция на ГДБОП в столичния квартал „Люлин“. До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Антимафиоти отново му щракват белезниците след сигнал за рекет. Той изнудвал за пари майка и дъщеря, с която имал интимни контакти и се запознал във фейсбук. Той дори карал момичето да проституира в Гърция, пребивал и двете жени жестоко. При ареста в дома му са намерени документи за банков сейф на негово име, договор за прехвърляне на заем от 60 000 лв., договор за наем и мобилни телефони.

Чешкия често правел клипчета на секс срещите си и заплашвал партньорките си, че ще ги разпространи в социалните режи, ако не му дават пари. На въдицата му се хваща и Ивелина И., с която се запознава в следствения арест. Жената била на свиждане с гаджето си, а Мангъров искал да се види със свой арестуван приятел. Докато седели един до друг, Чешкия й хвърлял влюбени погледи, взел й телефонния номер. Звъннал й няколко пъти, докато я убеди да се видят. На първите две срещи бил галантен и забавен, дори я завел в тежкарската си къща, без да я докосне. Естествено отношенията им стигнали до кревата, жената била щастлива. Докато Пеньо рязко се променил – той станал груб и агресивен и й съобщил, че е записал интимните им срещи и поискал пари, за да не пусне записа в интернет. Необяснимият му чар привлича неустоимо и първата му жена – софийската прокурорка Соня Алексиева. Тя среща голямата си любов в ареста и запленена от красивия затворник се преквалифицира в адвокат, за да го защитава. Двамата се ожениха, докато Чешкия е зад решетките, но бракът им трая само половин година. Тя бранеше правата му в съдебната зала, но за кратко. Мангъров лично я изгони от съдебната зала и смени адвоката си. След като излезе от затвора обаче Мангъров потърси Соня Алексиева и декларира, че двамата ще останат приятели завинаги.

С жертвите Пеньо се запознавал по различен начин – и на живо, и в интернет. Една от тях открил в Инстаграм. Момичето учело в университет Пловдив и започнало да си чати с 22 години по-големия Мангъров. Започнала свалка, която се пренесла във Вайбър. Най-накрая било взето решение двамата да се видят. На срещата Чешкия пристигнал с луксозното си возило, но щом студентката се качила, той заключил вратите и отпрашил към София.

Щом пристигнали в къщата му, Пеньо завлякъл вътре студентката и отсякъл: „Имаш две възможности - или да те пребия, да те изнасиля и да те изхвърля като куче, или да не се съпротивляваш и да стане по лесния начин“.

Макар, че Чешкия има в досието си множество сексуални издевателства, той е доста популярен сред дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите заради него. Бившата му любовница Ели Кузмова-Владкова, и тогавашната му съпруга - Мис Силикон 2011 - Лили Иванова, си размениха остри реплики в ефир на тема Чешкия. „Мачото“ не крие любовта си към лукса, движи се с луксозни автомобили, джипове, отсяда в скъпи хотели, вечеря в популярни ресторанти.

Психолози твърдят, че Пеньо Мангъров се насочил към бизнеса с изнудване от омраза към жените. Те смятат, че е природно интелигентен, оцеляващ, благодарение на умението си да манипулира, където може психически, където не - физически. Колкото и невъзможно да звучи, Мангъров изпитва комплекси към мъжете, заради което е насочил агресията си към жените.

Отменят 20-годишната му присъда

Обвиняват го за две убийства в Чехия

Във Фейсбук се хвали с мускули от затвора.

Пеньо Мангъров бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 г. Той е сочен за приближен на разстреляния през 2004 г. във Варна Михаил Манолов. След 1994 г. двамата са били заедно в Чехия. Първоначално Пеньо бе осъден на 20 г. затвор заради смъртта на Ладислав Цимерман на 27 декември 1998 г. Трима чехи бяха сочени за негови съучастници. По -късно присъдата му беше отменена от апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата му Мартина, твърдеше прокуратурата. По другото обвинение - за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе признат за невинен. „Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере най-накрая“, заяви Мангъров след приключване на процеса тогава. Той твърдеше, че по това време не е бил в Чехия, а негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив потвърди алибито му.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право