Чистене на двор опожари стопански постройки на съседи

Четири пожара за ден заради разчистване на стара растителност

Горене на отпадъци в селски двор е довело до опожаряване на съседски стопански постройки и дърва за огрев, съобщиха от полицията в Търговище.

Огнената стихия се е разразила към 14,30 часа в понеделник в село Голямо Църквище, община Омуртаг. След разчистване на двор от стара растителност стопани запалили отпадъците, но огънят плъзнал в съседския имот. Пожарът обхванал масивни стопански постройки, от които изгорели към 40 кв. Там били складирани и към 3 кубика дърва за огрев, които също били овъглени. За овладяване на стихията били изпратени два екипа огнеборци. Спасени са жилищните сгради.

През денонощието са станали още три пожара в сухи треви, всичките заради безразсъдно запален огън. Пак при разчистване на двор от стара растителност се разразил пожар на широк фронт в село Черковна. Сухи треви и храсти са горели и в задните дворове на къщи в град Попово, но за щастие огънят не е плъзнал по жилищата на хората, тъй като пожарникарите се намесили навреме. Овладян е бил и пожар в сухи треви в промишлената зона на Търговище.

Коментари

Задължително поле