Чистите пари на съюзника

Правилно ГЕРБ реши да оттегли поправките в съдебния закон, които целяха да се забрани външното финансиране за съсловните организации на магистратите.

Според похвалите на медии, подкрепяни отвън, това станало благодарение на Държавния департамент на САЩ.

Цветан Цветанов от своя страна обясни, че не бива да се забранява да се дават пари на съдиите, най-вече от фондация „Америка за България”, защото тя давала пари и за детски градини.
Някак си слабичко звучи аргументацията на господин Цветанов. Далеч по-силно би прозвучало, ако ясно заяви, че парите на нашите съюзници са благородни и чисти, без значение дали с тях се плаща на медии и съдии или се помага на децата и културата.

Виж ако някаква фондация „Русия за България” започне да финансира българските съдии, това немедлено трябва да се забрани.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Винаги съм казвал, че подкупите са смазочното масло на демокрацията. А цветанов просто призна, че това е държавна политика, за разлика от олихофрена плевелиев дуднещ за независимост и подобни простотии.

    1. Тогава Русия Сев Корея и Украйна са най-демократичните страниа на планетата. Или искаше да кажеш, че щото има статия от 5 реда (а ла Блъсков) срещу деградиралия запад в немедленния сателит на Москва, Труд. Трябва да се изтипоса пропагандата срещу демокрацията. Незнам за теб ама аз си направих труда да видя в сайта им колко пари се дават на съдий и дали въобще се дават… Друг е въпроса дали няма и руски организаций които „немедленно“ вършат същите дела ама с друга цел…ей така далече от медийте.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.