ГЕРБ е окей НПО на магистрати да взимат пари отвън Управляващите оттеглиха предложението си за забрана на спонсорство от чужбина

„Мощният“ протест срещу външното финансиране на магистратски организации събра едва 20-ина последователи на Христо Иванов пред НС.

ГЕРБ се отказа да забрани външното финансиране за магистратските неправителствени организации. След като внесоха предложение в Закона за съдебната власт да бъде записана забрана за донорство, управляващите обявиха, че го оттеглят.Цветан Цветанов подчерта, че в партията имало чуваемост и щом се появяло напрежение в обществото, имайки предвид протеста на 15-ина души пред НС, водени от Христо Иванов, те с премиера Борисов предпочитали да заложат на градивността.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ отрече да е имало натиск от САЩ или Европа..
„За дейността на Фондация „Америка за България“, която стана много популярна в последните няколко години, мога да заявя категорично, че парите, които са осигурили за подпомагане на сектори и на неправителствени организации, са над 170 млн. долара, като 105 млн. лева били за образователни проекти. Нека да спрем с тези спекулации, с опитите да се противопоставят определени донори в страната“, призова Цветанов.

Предложението на управляващите бе остро критикувано от Съюза на съдиите в България и от Съюза на адвокатите, както и от „Правосъдие за всеки“.

Във вторник помощник държавният секретар на САЩ Хойт Ий заяви, че те били антиамерикански.
Докато Цветанов даваше пресконференция в НС се оказа, че посланикът на САЩ Ерик Рубин е бил на среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Съобщено бе, че американският посланик и премиерът са обсъждали договора за добросъседство с Македония.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Такъв плазмодий като Цвък няма да се роди втори път.
    Тоя и майка си ще продаде за още един апартамент.

  2. Натиск от около 20 платени щатни стачкуващи променя мнението на ГЕРБ…………?????????????……илиСАЩ се намеси ???????? Най-вероятно!

Отговорете