Човешка грешка погубила „Шапекоензе“

Rescuers search for survivors from the wreckage of the LAMIA airlines charter plane carrying members of the Chapecoense Real football team that crashed in the mountains of Cerro Gordo, municipality of La Union, on November 29, 2016. A charter plane carrying the Brazilian football team crashed in the mountains in Colombia late Monday, killing as many as 75 people, officials said. / AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA

Човешка грешка е довела до самолетната катастрофа с отбора на „Шапекоензе“. Това признаха колумбийските авиационни власти след проведения обстоен анализ на инцидента от 29-ти ноември. Загиналият пилот Мигел Кирога е виновен за това, че не е презаредил гориво на път за Медеин и не е съобщил на време за проблем с двигателя.

"Няма технически проблем, а всичко е в резултат на човешки грешки – се казва в доклада.- Към това прибавяме действията на ръководството на авиокомпанията и решенията, които са взели авиационните власти в Боливия относно организацията на полета. Всички те са били неприемливи. Освен че е останал без гориво, самолетът е бил претоварен с 400 кг повече от лимита си, а на всичко отгоре не е бил сертифициран да лети на такава височина, на каквато го е сторил по време на полета".

Обвинения са повдигнати срещу изпълнителния директор на авиокомпанията Густаво Гамбоа, съсобственика Марко Бенегас и извършилата технически преглед на самолета Селия Кастедо. Последните двама са в неизвестност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят