Арабската лига порица Тръмп за Голанските възвишения

Ердоган похвали Джасинда Ардърн: Поведението на премиера Ви е пример за света

Деца и родители преобразиха двора на ДГ „Света Богородица”

Доналд Туск за Брекзит: До 12 април всичко е възможно, готови сме и за най-лошото

Избираме как да се пенсионираме до 2023 г.

Строят нова улица за 250 хил.лева в Сливен

Вежди Рашидов първи посрещна Ян Енглерт

Гимназия в Сливен откри барелеф на голям български архитект и инженер

Започва ремонтът на три моста по магистрала „Тракия“

Андрей Новаков за пакета „Мобилност”: Опитват да ни вземат мача в съблекалнята и то с помощта на съдиите

Елена Йончева: Правителството на Борисов не успя да осъществи нито един значим енергиен проект

НФСБ ще се яви самостоятелно на евроизборите

Вижте как митничари изгориха наркотици за 20 млн. лева (ВИДЕО)

Задържаха Анушка за грабеж на 560 лева от възрастен мъж

Предложение: Шест месечни такси глоба за кражба на ток

Чужденци лъжат, че им откраднали вещите

Нови два случая на открити в багажа на чуждестранни туристи вещи, заявени за откраднати в Районно управление – Несебър, са установени през изминалата седмица със съдействието на служители от Граничен полицейски участък – Летище Бургас.

В първият от случаите норвежка туристка заявила на 09.08.т.г., че четири дни по-рано й е извършена кражба на цифров фотоапарат „Канон” и видеокамера „Сони” / т.нар. „откраднати вещи” са намерени при проверка на личния й багаж по време на отпътуването на туристка на 09.08.т.г. от ГКПП – Летище/.

Във втория случай холандски турист заявил на 13.08.т.г. кражба на фотоапарат „Панасоник Лумикс”, слънчеви очила „Полароид”, слънчеви очила „Карера”, ръчен часовник „Гес” и ръчен часовник „Керамика”, осъществена според думите му три дни по-рано. Вещите са открити в багажа на туриста при отпътуването му от България на 15.08.т.г.

С тези два случая порочната практика през годините чуждестранните туристи да заявяват кражби на вещи / мобилни телефони, фотоапарати, видеокамери и др./,  за да получат удостоверение от Районно управление – Несебър и чрез него да се облагодетелстват от застрахователното обезщетение, продължава. Характерно е, че чужденците съобщават за нанесените им щети няколко дни преди отпътуването от България /обикновено ден, два, но понякога и в самото денонощие/, като целта е полицейските служители да не разполагат с оперативно време за разследване на извършеното криминално посегателство.

В тази посока от няколко години органите на реда са създали организация със служителите от Граничен полицейски участък – Летище Бургас, като при съмнение за застрахователна измама, уведомяват граничните полицаи и същите извършват проверка за наличие на „откраднатите вещи” в багажа на чужденците.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.