Чък Норис е все още във форма

Легендарният артист отпразнува 83-тия си рожден ден

Карлос Рей Чък Норис е роден на 10 март 1940 г. в Раян, Оклахома. Баща му е алкохолик и често отсъства от дома. Чък и двамата му по-малки братя са отгледани от майка им Уилма.

Норис се присъединява към военновъздушните сили на САЩ през 1958 г. и след това е изпратен в база в Южна Корея, където започва да тренира корейското бойно изкуство Tang Soo Do. Когато се завръща в САЩ през 1962 г., той отваря няколко школи по карате. Шест пъти е световен шампион в този спорт, а през 1972 г. среща Брус Лий, с когото участва във филма "Пътя на дракона".

По-късно Норис се записва на уроци по актьорско майсторство и е най-известен с ролята на Кордел Уокър в сериала "Уокър, тексаският рейнджър".

Но в историята на поп културата Норис е познат и с нещо друго - известните „Chuck Norris facts, сатирични „факти“ за него, които се превръщат в интернет феномен. Това, разбира се, са абсурдни преувеличения за неговата сила, способности и мъжественост. „Chuck Norris facts“ се появяват във форумите на страницата „Нещо ужасно“ през 2005 г. В тези форуми потребителите първо правят подобно нещо за актьора Вин Дизел, но след като Конан О'Брайън разказва няколко шеги за Чък Норис, т.е. Уокър, тексаският рейнджър, в шоуто си, потребителите на форума приемат Чък Норис като новата им тема.
А какво казва самият Норис за това? В публикацията си на официалния уебсайт актьорът признава, че някои от шегите са наистина смешни и че се опитва да не приема нито една от тях лично. Той също така добавя, че се надява тези грешни факти да накарат хората да потърсят истински неща за него.

Но изглежда, че не е съгласен други да забогатяват за негова сметка. Когато книгата „Истината за Чък Норис: 400 факта за най-великия човек в света“ е публикувана през 2007 г., Чък завежда дело срещу издателя за използване на името му, без съгласие, с цел печалба, като искът посочва нарушение на личните права. По-късно обаче той се отказва от делото. След около година Норис решава да превърне шегите за него в печалба и през 2009 г. е публикувана "Официалната книга с факти за Чък Норис", съавтор на която е самият той. А има ли любим "факт" за себе си? Разбира се! Ето любимият виц на актьора: „Хората искаха да поставят лицето на Чък Норис на планината Ръшмор, но камъкът не беше достатъчно здрав за брадичката му.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл