Шайката на Белев доведе немски клеветници в Банско

Журналистите отказали да интервюират хора, които подкрепяли възстановителните дейности на ски пътя

Само дни след като Банско спечели приза "Европейски град на спорта-2017" и влезе във топ 25 на Световните ски дестинации, започна поредната серия провокации срещу него. Този път в атаката се включи и немската държавна телевизия ARD. Псевдоеколозите Тома Белев и Александър Дунчев от швейцарската офшорка WWF доведоха екипи на медията, които да клеветят курорта с тенденциозен репортаж.

Основен акцент бе защо се правят възстановителни дейности по ски пътя, който бе разрушен от наводненията. В момента целият град, община, хотелиери и концесионерът бързат да се справят с щетите по ски пътя и той да бъде отворен за началото на сезона. В помощта се включиха и държавните и общински институции, включително и МОСВ.

Местните хора, които са били интервюирани, са възмутени от тенденциозните въпроси на  журналистите. Те разказват, че доказателство за опита за очерняне на Банско е фактът, че немските журналисти отказали да снимат всички, които изразявали позитивно мнение. Запознати споделят, че материалът ще бъде използван за нова серия негативни кампании, целящи да бъде провалено приемането на Новия план за управление на Национален парк “Пирин”, който ще даде възможност да бъде изградена дългоочакваната втора кабина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България