Шампионка в борбата тренира за... концентрация

Биляна Дудова започна нестандартни тренировки – за концентрация на лагера си в Украйна.

„Упражненията изглеждат елементарни, с ръце, но ако не си концентриран са трудни – признава трикратната европейска шампионка по борба за жени. - За първи път правя подобни занимания. Доста помагат, защото тренират ума. Добре ми повлияват и смятам да ги включа като част от задължителната си подготовка.“

На сбора в олимпийската база на домакините „Конче-заспа“ националката тренира с представителките на домакините и тима на Унгария. Същите съпернички тя ще срещне на европейското и евентуално на олимпийските квалификации. Дудова ще открие сезона с турнира „Яшар Догу“ в Турция от 9 януари, а после ще стартира и на държавния шампионат в София от 23 януари, където ще търси място в националния тим в кат. до 57 кг.

Същевременно Айк Мнацаканян сменя категорията от 2020-а. Натурализираният у нас арменец ще се бори в по-горната до 77 кг, която е олимпийска. До момента асът на класиците донесе на България 3 медала от големи първенства, но при 72-килограмовите. На лагера на Белмекен талантът почерпи съотборниците си с печено агне с пожелание новото предизвикателство да му донесе още по-големи успехи.

На снимката

Биляна Дудова често е в компанията на своята украинска приятелка Оксана Ливач, също е №1 в Европа, а на последното световно стана пета и взе квота за олимпиадата, но в кат. до 50 кг.

Коментари

Задължително поле