Шампионка чака разрешение да боксира

Стойка Петрова, европейска шампионка и „сребърна“ от мондиала през 2018-а, засега е под въпрос за световното в Русия от 3 до 13 октомври. В края на миналия сезон българката обяви край на карирерата си, но след съвместни увещания от страна на федерация и треньори, националката се върна в отбора.

„Тимът пътува утре, в движение ще решаваме дали Стойка ще пътува за Улан-Уде и там да изчака документа от ВАДА – поясни Светослав Сапунджиев, изпълнителен директор на федерацията. - От наша страна всичко е направено. След отказа й от спорта тя е снета от отчет, но сега подновява кариера и вече е дала допинг проба.“

На мондиала ще се бият още четири българки - Севда Асенова (48 кг), Габриела Димитрова (51), Станимира Петрова (57) и Мелис Йонузова (64). Тимът ще пътува два дни до Улан-Уде, който се намира на границата с Монголия, и ще смени три полета.

„Добре сме подготвени, специално искам да благодаря на момчетата, които всеки ден идваха в залата и правиха спаринги с нас“, допълни шампионката от европейските олимпийски игри Станимира Петрова.

За нея това ще е трето голямо състезание този сезон след континенталния шампионат и игрите в Минск. Очаква я обаче още едно изпитание – световните военни игри след мондиала в Русия.

Коментари

Задължително поле