„Шатъл” бусове ще обслужват летище Пловдив

Летище Пловдив съвсем скоро ще се нареди сред аеропортовете, които предлагат специален превоз – „шатъл”, до комуникативна точка в най-близкия град. Това обеща в понеделник кметът Иван Тотев, който гарантира, че предстои пускането на нова маршрутна линия до летището край село Крумово.

Автобусите по линията ще са съобразени с нуждите на пътуващите - ще бъдат с по-малко седящи места, но с повече място за багаж. Община Пловдив предприема тази стъпка, тъй като има много постъпили жалби за присъствие на така наречените „копърки” в района на летището, които дерат кожите на пътниците и ги возят на нереални и безумно високи цени за таксиметров превоз.

Пловдивчани се жалвали, че цената на таксито от летището до Пловдив надвишавала в началото на месец ноември дори стойността на самолетния билет. Затова вече се подготвя документацията за избор на превозвач, уточни кметът Тотев, който е убеден, че разписанието на шатъла няма да бъде проблем, тъй като полетите от и до летище Пловдив са ясни поне шест месеца по-рано и рейсовете лесно ще бъдат съобразени с нуждите на пътуващите. Освен това дори и с новите дестинации до Брюксел-Шарлероа и Милано-Бергамо аеропорта по средата на пътя между Пловдив и Асеновград приема едва 10-ина полета седмично, като другите две дестинации на нискотарифния авиопревозвач „Райънеър” са до Лондон-Станстед и Франкфурт-Хан. От градската управа не крият, че по време на управлението на предишния директор на аеропорта Дойчин Ангелов проблемът с превоза до града бил уреден много по-добре и летището имало сключен договор с таксиметрова компания, която возела пътниците на нормални цени.

От общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” в Пловдив съобщиха, че от началото на декември автобусите от градския транспорт тръгват по „Коматевско шосе” и по него ще се движат отново колите с номера 1, 20 и 27. Добрата новина за жителите на квартал „Остромила” е, че се подготвя удължаване на маршрута на автобусна линия 113, която ще реши проблемите им с транспорта.

В началото на декември автобусите от градския транспорт тръгват по Коматевско шосе, обяви днес кметът Иван Тотев. И допълни, че се подготвя удължаване на маршрута на линия 113 така, че той да стига до ул. "Остромила".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони