„Шведът” от САЩ пие само бензин

Лимузината S60 е първият модел на Volvo, произвеждан в Щатите

New Volvo S60 R-design

Новото поколение на спортната лимузина S60 е първият модел на Volvo, който ще се произвежда само в САЩ и оттам ще се доставя по целия свят. На европейския пазар автомобилът едва ли ще излезе преди края на годината. Той ще се предлага само с бензиново задвижване, тъй като шведската марка зачерква дизеловите двигатели от плановете си за бъдещето и ще акцентира върху електрическите и хибридни моторизации.

New Volvo S60 R-design

В своята нова родина „шведът” S60 ще се радва на отличния имидж на марката сред американските потребители и предпочитаното от тях гориво – бензин. Същото може да се каже и за позициите на Volvo на втория по мащаби автомобилен пазар в света – китайския. В тези краища на света бензиновите седани в средния клас се харчат много добре, докато в Европа повече вървят дизеловите комбита. Ето защо Volvo предлага комбито V60 и с дизелови двигатели и дори го пусна преди лимузината, а обикновено новите модели излизат в обратния ред.

New Volvo S60 R-design

Първите купувачи на седана S60 ще имат избор между два бензинови и два хибридни Plug-in варианта. Двулитров бензинов турбо мотор задвижва конвенционалните варианти Т5 и Т6, съответно с 250 и 310 к.с. Сериозен интерес се очаква към хибридите с двойно предаване T6 Twin Еngine и T8 Twin Engine, при които мощността е 340 и 400 к.с. Върховото изпълнение с пакета Polestar за подобрения по двигателя, окачването и спирачките разполага с 415 к.с.

New Volvo S60 R-design

Вътрешното оборудване на S60 е идентично с това на комбито V60. И двата автомобила са  екипирани за критични ситуации – разпознават на светло и на тъмно пешеходци, велосипедисти и животни на пътя и активират спирачките при опасност от сблъсък. Електронна система за полуавтономно движение осигурява автоматизирано пътуване на магистрала при скорост до 130 км/ч – колата сама ускорява, намалява, поддържа лентата и дистанцията до превозното средство отпред.

New Volvo S60 R-design

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили