Шедьоври на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Обичани произведения от световната оперна и оперетна класика ще звучат на сцената на Музикално-драматичен театър  /МДТ/ “Константин Кисимов” във Велико Търново в навечерието на най-светлия християнски празник. Традиционният коледен концерт ще се проведе на 22 декември от 19 часа в голяма зала. Преди това на гала спектакъла „Коледа в бяла вълшебство” ще могат да се насладят ценителите на музикалното изкуство в Ловеч, Габрово и Троян, където търновският театър ще гостува съответно на 19, 20 и 21 декември.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Пучини, Бизе, Росини, Белини, Брамс, Верди, Доницети, както и класически коледни песни. Те ще звучат под диригентската палка на Георги Патриков. Сценарист и режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

На сцената ще излязат солистите Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Мария Павлова заедно с гост изпълнителите Иво Йорданов и Стефан Петков от музикалния театър в София. В спектакъла участват още оркестърът и хорът на театъра с диригент Яница Брънзелова.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Вокална група “Пеещи камбанки” при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят две песни, а на финала ще пеят заедно с хора на театъра “Тиха нощ, свята нощ” и “Джингъл белс”. Водеща на спектакъла ще бъде младата солистка на МДТ Полина Петкова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони