Шест месеца затвор за двама вдигнали и дали за скрап колата на съсед

Автомобилът пречел на съпругата на единия от извършителите

По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново, осъдиха двама мъже за извършена кражба на лек автомобил, като съдът им наложи наказания по шест месеца лишаване от свобода при строг режим.

М.Р. и Р.П. са признати за виновни за това, че на 27 март 2017 г. чрез използване на лек автомобил „Пежо” и контактен ключ, отнели лек автомобил „Мицубиши Каризма”. Отнесената кола е на стойност 1152 лв. и е собственост на съседа им Б. Д.

Потърпевшият имал кола, но нямал свидетелство за управление и не я управлявал. Автомобилът бил паркирал пред блока. Недоволна от това, че возилото не се ползва, а заема място пред кооперацията, съпругата на М.Р. няколкократно поставяла въпроса, пострадалия да махне колата, тъй като пречи. М. Р. споделил, за проблема с автомобила, на своя приятел Р. П.

Двамата решили да вземат колата и да я продадат за скрап. Закачили стоманено въже на автомобила на пострадалия и с друго возило го изтеглили в близост до Старческия дом. Обадили се на познат, който да откара колата за скрап, като смъкнали регистрационните табели.

Същата вечер разбрали, че собственикът е подал сигнал до полицията, че мицубишето е откраднато и решили на следващият ден да го върнат обратно. При връщането на колата били засечени от полицейски служители.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право