Шест страни от Северна и Южна Америка поискаха разследване за престъпления срещу човечеството във Венецуела

Снимка: Архив

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви пред Общото събрание на ООН, че е склонен да разговаря с американския си колега Доналд Тръмп в опит да изгладят различията помежду си, предадоха световните агенции. Мадуро изрази готовност от трибуната на ООН да разговаря с американското правителство на каквито и да е теми и да обсъди въпроси двустранно на среща с Доналд Тръмп.

Шест страни от Северна и Южна Америка поискаха от Международния наказателен съд в Хага да започне разследване за престъпления срещу човечеството във Венецуела.

В искането, представено на сесията на Общото събрание на ООН, се казва, че са извършени престъпления срещу човечеството след 12 февруари 2014 г., когато избухнаха протести срещу управлението на президента Николас Мадуро.

Самият Мадуро заяви пред сесията в ООН, че Западът търси оправдания за военна намеса в страната му.

"Венецуела е подложена на постоянен агресия в медиитe. Има опит да се създаде досие, за да оправдае международна интервенция. Предприети са стъпки в медиите, за да се създаде хуманитарна криза и да я използват като претекст за ООН да оправдае намесата на коалиция от държави, водени от правителството на САЩ ..." - това заяви Мадуро в рамките на общата политическа дискусия на високо равнище.

Според президента на Венецуела всички разговори за миграционната криза в страната са измислени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка