Шефът на световните ски: Подкрепяме България за младежки игри

Голяма рядкост е столица с такава планина, смята Джанфранко Каспер

27_1_193297Българският проект за зимни олимпийски игри за младежи намери още един силен съюзник. Президентът на Международната ски федерация (ФИС) Джанфранко Каспер обеща пълна подкрепа за евентуална кандидатура на София за събитието през 2024-а.

“В лицето на Българската федерация по ски имаме един перфектен организатор, който през последните десет години е доказал, че може да организира състезания от най-висок ранг”, заяви швейцарецът пред българските медии в Зьолден. Босът има преки впечатления от организацията на състезания у нас, тъй като е бил гост на стартовете от Световната купа в алпийските ски преди години. Освен това той бе на летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, където се срещна с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който го запозна с плановете за българска кандидатура.

Първият човек в ски спортовете има много сериозен авторитет и в Международния олимпийски комитет, където наскоро бе избран за почетен член на комитета, след като преди това бе в Изпълнителното бюро. ФИС пък е спортната организация, която е водеща при провеждането на зимни олимпийски игри.

„Запознат съм със София и това какво може да предложи Витоша – призна Каспер. - Подобно уникално съчетание между столица и планина до нея е голяма рядкост. Заедно с МОК правим така, че на младежките олимпийски игри да участват всички най-добри млади таланти.”

Още един коз за София е и бъдещето на ски спорта, което вижда шефът на световната централа. Според него все по-популярни ще стават градските състезания, които в последните години намериха място в Световната купа. „Но състезания в зала би било краят на моя спорт”, смята Каспер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт