Шефът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров: Между 400 и 500 машини ще са необходими за всички секции

Веселин Тодоров

Между 400 и 500 машини още ще са необходими, за да се осигурят всички изборни секции, заяви пред БНТ изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

„Вероятно не трябва да доставяме никакви машини, ако гледаме България и вероятно трябва да доставим 400-500 машини, ако мислим и за вота в чужбина, където критерият е същият като в България – 300 и повече избиратели. Само че тъй като там избирателите не са регистрирани по постоянен адрес, се гледа колко са гласували на последните избори или регистрирани за предстоящите. Така че нашата оценка е между 400 и 500 машини.“

„С уговорката, че не сме спечелили търга за бъдещите избори и доставка на машини, напълно е възможно някоя друга фирма да спечели този търг, ако ние спечелим, от същия производител ще бъдат произведени в същия завод в Тайван“, уточни Веселин Тодоров.

Частичните местни избори на 27 юни също трябва да се правят с машини и на 4 юли балотажите. Така че ще има три поредни недели с избори, коментира още Тодоров.

Все още не е платен и лев за машините, които бяха доставени за изборите на 4 април. По договор ЦИК няма право да ни плати преди 25 май. В момента няма нито един спор по договора между нас и ЦИК, заяви Тодоров.

Иска ми се да се промени методиката на работа, така че да си свършим работата докрай, защото на последните избори ние нямахме право да поддържаме машините през събота и неделя, което не следваше съвсем принципите на договора. Поели сме ангажименти, ако има проблеми в деня на изборите, в много кратки срокове да поправим всяка машина или да я подменим. Подмяната на цяла машина отнема около 15 минути, каза още Веселин Тодоров.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика