Шефът на ЦРУ Майк Помпейо пристига на посещение в Турция

Майк Помпейо/ Снимка: Архив

Шефът на американската разузнавателна служба ЦРУ Майк Помпейо пристига днес на посещение в Турция. Това е първа задгранична визита на отговорния представител на новата американска администрация на Доналд Тръмп. Също така посещението идва непосредствено след телефонен разговор, който проведоха Тръмп и турският президент Реджеп Ердоган преди два дни.

От пресслужбата на Ердоган определиха разговора като положителен. Подчертано бе, че двамата лидери са се договорили за съвместна борба срещу джихадистката групировка ИД. А в информациите от Белия дом бе посочено, че Тръмп е заявил подкрепата на Съединените американски щати спрямо Турция като стратегически партньор и съюзник в НАТО.

В този контекст започващата днес визита на Помпейо се преценява за много важна. Според коментари в турските медии тя се очаква да отвори нова страница в турско-американските отношения, които бяха доста влошени при Барак Обама. Очаква се в разговорите да се акцентира на борбата срещу ИД, ударите срещу сирийските градове Ал Баб и Ракка, обстановката в Сирия и Ирак./ БНР

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа