Шок в Мароко след световното - национал бил част от терористична организация?

Мароканският портал "Ahkayen" предизвика буря в страната след историческия успех на футболния национален отбор, който се класира на четвъртото място на Световното първенство в Катар. Медията обвини национал, че е радикален ислямист, част от терористична организация. 

Порталът публикува история със заглавие „Абухлал, салафист проникна в националния отбор“, история, която предизвика ожесточени реакции, а Кралският марокански съюз обяви, че ще съди медията за историята, която по-късно беше изтрита.

Закария Абухлал, 22-годишният нападател на френския Тулуза, който отбеляза гола за победата с 2:0 над Белгия в груповата фаза, бе обвинен в престъплението. Според портала Абухлал е член на радикалното крило на исляма - салафизма. Той беше привлечен в Грьонинген (Холандия) и преди да започне да играе за Мароко, беше в юношеските селекции на "лалетата".

Той играе за Мароко от 2020 г. и досега има 17 мача. Кралската федерация обяви, че обвиненията срещу футболиста са абсолютно неверни и подчерта, че всички футболисти са оставили реален пример как трябва да се държи един спортист и човек, борейки се за националните каузи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят