Шоуто за Евровизия на живо по БНТ1

Виктория Георгиева трябваше да представи България с песента си Tears Getting Sober.

Концертът ще представи участниците, които трябваше да пеят на финала в Ротердам

Телевизионна програма, вместо конкурс на 16 май

Догодина Виктория ще представи България с нова песен

Българска национална телевизия ще излъчи на живо в ефира на БНТ 1 шоуто Eurovision - Europe Shine a Light на 16 май от 22 часа българско време. Телевизионната програма няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Датата и часът на специалното шоуто не са случайни - тогава трябваше да се проведе големият финал на Евровизия 2020 на живо от Ротердам.

Тазгодишното издание на конкурса беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годишната история на най-голямата музикална надпревара в света.

Българският представител на Евровизия - Виктория също ще бъде част от шоуто на 16 май. Тя ще запише специално видео послание за милионите фенове на конкурса в цял свят, а песента на България за Евровизия 2020 Tears Getting Sober ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия 2020. Песните от тазгодишното издание на конкурса ще са на постоянна ротация в европейските медии, а много от национални телевизии в Европа подготвят и специални телевизионни програми.

Както “Труд” писа, българската песен Tears Getting Sober имаше големи шансове за победа и много авторитетни световни букмейкъри класираха именно нея на първо място, преди конкурсът да бъде отменен.

След като това се случи Виктория зарадва своите фенове с онлайн концерт от дома си в София. Младата певица изпълни за първи път на живо Tears Getting Sober, с която трябваше да представи България на Евровизия 2020 в Ротердам.

Георгиева ще бъде българският представител на 65-тото издание на конкурса, което ще бъде през 2021 г. Организаторите обаче обявиха, че участниците в конкурса догодина ще трябва да се явят с нови песни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес