Шоу спектакъл за COVID-19 готвят във Видин

Актьори във Видин вече репетират онлайн за шоу спектакъл със сюжет за коронавируса, а от понеделник следващата седмица започват и репетиции на живо за постановката, която с оглед на извънредната ще бъде представена на открити пространства. Това разкри пред "Труд" директорът на общинския театър "Вида" в крайдунавския град Дейвид Славчев.

"В представленията участва камерен актьорски състав, тъй като в среща с всички директори на театри в страната министър Боил Банов ни препоръча представленията да са с по-малко хора...", обясни Дейвид Славчев.

Той добави, че ще стреми да не ползва външни артисти, за да се пестят пари. Място за спектакли ще бъде както и досега, сцената с капацитет около 250 места край стените средновековната крепост Баба Вида. Пак на тази сцена ще се изяви за първи път след прекъсването на концертите и Симфониета-Видин, заяви директорът на Мирослав Кръстев. От следващата седмица започват групови репетиции на оркестъра в редуциран състав по две произведения.

"За съжаление планираните концерти бяха отменени по обясними причини. Сега започваме много внимателно с по-малки формации, спазвайки всички противоепидемични мерки. Имаме вече две дати за концерти - на 28 май и на 4 юни. Подготвяме програма, но започваме с камерна формация поради изискванията за разстояние между оркестрантите. Освен това има изискване за 30 процента запълване на местата за публика", обясни шефът на Симфониета-Видин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони