Шофьори летяха с над 130 км през села в Шуменско

Близо 1 600 нарушения на скоростта са засекли пътни полицаи от Шуменско за първите две седмици от април. До момента са издадени 1348 електронни фиша, а рекордьорите по наглост са двама - водач на лек автомобил БМВ с ямболска регистрация бил засечен да преминава през село Радко Димитриево със 133 км/час при максимално разрешена 50 км/час. Издаден му е електронен фиш, ще му бъде наложена глоба в размер на 950 лева и ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 3 месеца. Същите "подаръци" ще получи и още един шофьор, който на 4 април е засечен през село Веселиново от преносима камера на пътните полицаи да преминава със 134 км/час при разрешени 50.

По време на контрол за спазване на скоростните режими тази сряда в град Нови пазар полицейски екип засякъл водач на лек автомобил "Мерцедес" с шуменска регистрация, който преминал със 116 км/ час по улица "Пирин" в града при разрешена максимална скорост в населено място от 50 км/час. В същия ден около 14 часа по същата улица водач на "Дачия" с турска регистрация профучал със 111 км/час.

Рокордът извън града принадлежи на "Шкода" с варненска регистрация преминала край село Веселиново със 149 км/час при разрешени 90.

С наближаване на почивните дни и предстоящите пътувания ОДМВР-Шумен призовава водачите да шофират разумно, да спазват ограниченията на скоростта, за да не се създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право