Шофьорът на откраднатото от швед такси: Разбрах от колега, че колата я няма на стоянката

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за автокрадеца

Пиян турист открадна такси, избяга с него и катастрофира в Несебъ р. Шведският гражданин Кристофер задигнал автомобила и го подкарал из града. Тъй като обаче бил почерпен, чужденецът катастрофирал. При последвалата проверка дрегерът отчел 1.74 промила алкохол в кръвта му. Участващите в залавянето му твърдят, че е бил и под въздействието на опиати.

„Стоянката за таксита е на слънце. Затова си оставяме автомобилите с отворени прозорци. Ключовете бяха на таблото, но с колегите бяхме наблизо. Разбрах, че са ми откраднали колата, след като дойде един колега и ми каза, че таксито го няма на стоянката. Друг колега каза, че автомобилът е по средата на пътя между Несебър и Равда. Впоследствие разбрахме и за катастрофата”, разказа пред "Нова тв" потърпевшият таксиметров шофьор Георги Чушев.

Пияният швед катастрофира на улица в Равда и удари паркирани там автомобили.

„Излязох от хотела и видях, че колата ми е ударена. На земята имаше мъж, който беше задържан от бдителен гражданин. Опитах се да разговарям с него. Обясних му, че ще изчакаме полицията. Той стана агресивен, но успях да го задържа, докато дойдат органите на реда”, разказа собственикът на една от колите Димитър Димов.

Шведският гражданин е задържан за 72 часа и вече му е повдигнато обвинение. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

„Предвиденото от законодателя е лишаване от свобода за 1 до 10 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство”, посочи Радостина Бошнакова от Районната прокуратура в Несебър.

Това е вторият случай, в който туристи от Швеция погазват българското законодателство. Преди две години Ралф Сундберг изрита българска камериерка в лицето, отново в състояние на алкохолно опиянение. Беше му наложена глоба от 4500 лв.

Коментари

Задължително поле