Шофьор не спира на стоп-палка, блъска кола, минава на червено, в колата му - 200 000 контрабандни цигари

200 хиляди контрабандни цигари иззе полицията в Нова Загора на 30 май, съобщиха от ОД на МВР в Сливен. В ареста е задържан 43-годишният В.И. от Харманли. А до разкритието се стигнало след преследване в центъра на Нова Загора.

Събитията се разиграли на най-оживената улица в града, около 11 часа, докато служителите на реда извършват ежедневните си задължения по безопасност на движението. Те подали сигнал със стоп-палка на лек автомобил "Фолксваген шаран" с хасковска регистрация. Водачът обаче не се подчинил. Вместо да спре, натиснал педала на газта. Блъснал се в друга кола. На кръстовище преминал на червен светофар.

Междувременно полицията създава светкавична организация за залавяне на беглеца. След преследване пътят му бил пресечен от екип на криминалистите. При последвалото претърсване в автомобила са били намерени голямото количество нелегални цигари, без акцизен бандерол, от марката "Капитал".

Засега водачът на автомобила В.И. е задържан за 24 часа в полицейския арест. Той е криминално проявен за същото престъпление. По случая се води бързо досъдебно производство под надзора на Районната прократура в Нова Загора.

Коментари

Задължително поле