Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

Шпионските убийства или защо в МИ-6 и МИ-5 ходят с наведени глави Моят водещ офицер ми каза: Никога не ставай двоен агент, той живее до пет години

„И като избягаш в Москва, да ми изпратиш картичка от Червения площад”

Убеден съм, че от две-три седмици колегите от МИ-6 и МИ-5 (английското разузнаване и контраразузнаване) ходят из коридорите на управленията си с наведени глави. И като се видят, теглят по една майна на своите политици, които ги поставиха в смешно положение пред цялата световна общественост и, разбира се, най-вече пред техните колеги от цял свят. За какво става дума.

Английското правителство тръгна, включително и за моя голяма изненада, на практики, които мислех за отдавна забравени. А те са: чрез недостоверни и невъзможни изпълнения на смъртни присъди да се обвинява една държава с оглед постигане на други цели. Мобилизация в обществото, повод за война, повод за санкции, за репресии и т.н.

Руският агент Скрипал, отдавна забравил, че е бил агент, тъй като той престава да бъде такъв през 2006 година, отива в Англия, живее си там и изведнъж Путин решава да го отрови като предател. Нищо, че е бил в ръцете му и в затвора е бил и е било възможно още там да го ликвидират – да умре от тежка бронхопневмония, да речем. Но идва дъщеря му, в куфара си носи флакон със страшния газ „Новичок“ – описаха ни колко е страшен. И той е толкова страшен, че макар и двамата добре да са се нагълтали, са си живи и здрави и в момента. И, естествено, в нарушение дори на правото – още не е свършило следствието, не е ясно кой го направил, няма осъдени и т.н., се обвинява Русия и директно Путин, и естествено, върху гърба му ще се стоварят санкции.

В моя живот съм наблюдавал 4 такива случаи, поне единият е разобличен напълно (опитът за убийство на папата). И всичките 4 бяха нарушение на основния принцип на отделите за мокри поръчки в световните разузнавания – източни, западни, средни, антични, средновековни и т.н. А той е: Когато ще се убива един човек (казва се физическа елиминация на по-красив език), той се проучва внимателно от отдела, натоварен с това, и се установява как може да стане. Винаги той се застрелва. Или с пушка с оптически мерник от разстояние с куршум – дебалансиран, намазан с отровата „кураре“, или някоя по-специална, ако са измислили вече, или от упор с пистолет в тила. Така можеше да бъде застрелян, например Георги Марков, който се е движел без охрана – в гъстата лондонска мъгла няма никакъв смисъл сложният ход да се бучи с рицин или с рициново масло. Дори и така да бяха го измислили, нямаше да бъде монтирана тази сачма в сложния чадър. А в най-обикновена писалка пистолет, каквито съществуват дори отпреди Вората световна война – бързо, лесно, удобно и приятно.

Същото е и с папата. Известно е, че всяка сряда е излизал в 10 часа, за да обиколи народа, събран на площад „Сан Пиетро (“Свети Петър“) и след това от един прозорец да произнесе молитва или реч. Но към този прозорец и този площад гледат стотици прозорци на жилищни апартаменти на улица „Виа Кончиолционе“ и всяко разузнаване би наело един такъв апартамент – колкото и да струва, както и един човек с оптически мерник – разстоянието до площада е не повече от 250-300 метра. Дори обикновените армейски снайперски пушки „Драгунов“ бият на 1500 метра. Така че точно такъв би избрало едно сериозно разузнаване, каквото беше нашето, да го ликвидира.

Същата работа е и със Литвиненко. Имаше 10 000 начина да се ликвидира един агент, който е изстискан до последно от англичаните и се занимава с частен бизнес в Лондон. За какво да му наливат полоний в чашата и да го чакат един месец да умре, като през това време той псува Русия, Путин, ФСБ и т.н. Просто един ще отиде и ще го застреля у тях. Както направиха с Политковская на входната й врата.

Нито едно от тези убийства, за които говоря – макар че само за папата вече имаме пълно опровержение, не е извършено от съответните служби. Както казах, те имат друг начин на действие – за 3 секунди човекът трябва да бъде мъртъв. И началник на отдел, който не изпълни този основен принцип, и остави Литвиненко, Марков или Скрипал да говорят на поразия колко е лоша Русия, Путин или тайните им служби, светкавично бива уволнен. Не съм чул някой от нашите или от руските служби да е уволнен навремето.

За писателя Георги Марков имам личен спомен, макар и много косвен и страничен. Като млад разузнавач по време на убийството му бях в Рим. При мен по една случайност беше моят водещ офицер, професор от Софийския университет, който очевидно му е бил приятел. Беше весел, пиехме в хотела кафе, когато му позвъниха от България в хотела и му казаха, че Марков е убит. Аз нито знаех кой е Марков, нито нищо. Той дойде – много се беше смръчкал, запали цигара – а той вече три месеца ги беше отказал. Попитах го какво става, кой е този човек, но той махна с ръка и каза, че не е нужно да знам. Принцип в разузнаването е колкото по-малко знаеш, толкова по-добре. Но след като помълча малко ми каза: „Ще ти дам един съвет като твой началник. Никога, каквото и да предлагат, няма да ставаш двоен агент. Двойните агенти живеят максимум пет години.“

Дали има някаква връзка с това – не знам. Просто казвам, знам и какво чух.

Ето някои от най-интересните случаи в световната практика, които се използват за дискредитация и дори като повод за война. Най-известният е как президентът Рузвелт се оставил да го ударят в Пърл Харбър с цената на живота на 3000 американци, само и само да може да ликвидира изолационизма, който господстваше сред американския политически елит.

„Но има един друг случай, който е повод за Втората световна война. В края на август 1939 година на 36 германски престъпници, осъдени на смърт или на доживотен затвор, им е обещана свобода, ако изпълнят една акция – облечени в полски униформи да нападнат една германска радиостанция „Дуайвит“ и да избият там журналистите и радиооператорите – около 15-ина човека. Тези престъпници го правят това нещо, въоръжени с полско оръжие и облечени в полски униформи. Но откъде да знаят, че наблизо има специално разположен отряд от СС, който ги избива до последния човек! За да няма информация. На другия ден германските медии гръмват: Нападение на полски командоси над нашата радиостанция, убити всички журналисти. Германското обществено мнение е възмутено и Германия обявява война на Полша. Датата е 1 септември 1939 година.

Случаят „Скрипал“ е най-смешният от всички други случаи. Нека не ни учудва, че руснаците, общо взето, по идейни съображения стават офицери в секретните служби. В бившия Съветски съюз са живели над 100 народности, разузнавачите са от всички тях. Много от тези народности се отделиха като държави и станаха врагове на Русия, както Украйна. Например – Литва, Латвия и Естония. Ако се съди по името му, Скрипал може би е украинец. Може по тези съображения да е започнал да върши предателства. Но има и други, които са предавали за пари. И те са всеизвестни. Имаше много любопитен случай през 80-те години, когато руски агент избяга на Запад, носейки със себе си списък с имената на секретарките на всякакви натовски и европейски учреждения в Брюксел. Руснаците правилно са се ориентирали към секретарките – противниците им там имали сексуални проблеми, защото мъжете са малко – част от тях са джендъри, т.е. педераси и истинските жени трудно могат да си намерят мъже. А те са много повече, защото секретарките са хиляди. Понеже бяха с кодови имена, американците започнаха една по една да ги разсекретяват. При което те използваха времето преди да ги разсекретят и масово се върнаха в Русия и в Германия – там, откъдето бяха. И тогава брюкселските вестници поместиха карикатури: началник от НАТО отива на работа и казва на секретарката си: „И като избягаш в Москва, да ми изпратиш картичка от Червения площад“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (32)

 1. Браво,Глигане!……..Разсмя ме…………..Но е истина……………

 2. Най-после нещо смислено от г-н Димиров!!!

 3. БРАВО ПРОФЕСОРЕ – ТОЧЕН СИ !

 4. „Колегите от МИ-6 и МИ-5″…Емил Боев се разкри пред широката публика. Туше!

 5. Почти всичко в статията е вярно, плювачите ДГД!

 6. Най-после професора да напише нещо смислено.Време му беше.

 7. Божко си противоречи. Хем Русия не е убила Скрипал, хем двойния агент живее до 5 години. Кое от двете е истина?!

  1. пий хапчета за деменция… ако слабоумието не е наследствено, може и да разбереш „противоречието“.

  2. Нека да обясниме на Пенсионера, понеже има много като него, които не могат да видят алтернативните обяснения. Двойния агент може да бъде убит и от едната, и от другата страна. И двете страни нямат високо мнение за него, а е удобно да обвинят другата страна, ако върши работа.

 8. Пълни глупости!От девет дерета вода ще донесе този „професор“,само и само да оправдае Путин!Ами ,ако целта е да се сплашат всички ония руснаци ,които избягаха в Англия и могат да сътрудничат на МИ-6 и ЦРУ,тогава ко прайм а?

  1. много неща може да прайм, но във всеки случай не избираме някой вече изцеден (а и лежал преди 6 години в панделата)…

 9. Критикарите на професора са малоумници и блюдолизци на Краварите.

 10. до Пенсионер: Проф.Димитров е казал, че ГЛУПАВИТЕ двойни агенти живеят до 5 години. Умните живеят повече, напр. професорът е вече над 70 години.

  1. Лъжеш,няма прилагателното „глупави“,казал е просто „двоен агент“. Което прави и водещият офицер,и Б.Д. тъпцаи,които нямат очи за фактите. Един от най-успешните двойни агенти,(и най-голям позорен провал за КГБ),е Олег Калугин,който забележете е шеф на съветското контраразузнаване и който е вербуван от ЦРУ! ДЕСЕТ ГОДИНИ е бил двоен агент на американците през 80-те години на двадесети век. От КГБ така и до края не се усещат,че той „преде на два стана“. И накрая съвсем спокойно бяга в Англия.

   И още,английското разузнаване никога не е твърдяло,че Георги Марков е убит с чадър. Тази версия е подета най-вече от журналистите,като по-зрелищна. Владимир Костов дава своята хипотеза,че по него,както и по Марков,е стреляно с нещо като химикалка,но предположението за „българският чадър“ взима превес,когато Марков обяснява на следователите,че на моста „Ватерло“ един човек с чадър се е блъснал в него и след няколко минути е почувствал болка в бедрото.

   Останалото са несвързани дрънканици на сенилният (вече) хвалипръцко Божидар Димитров. Той миналата година предрече „твърдо“,че до края на годината ще бъде убит Ердоган. Ама той си е жив и здрав…

 11. Известният минетчия Божо, който по собствени признания е обслужил орално много жени, да не се меси в неща, които не са му ясни. Това, че е бил доносник, не го прави шпионин. Освен това като се опитва да защити някоя теза, само мазната му зурла е достатъчна да ни убеди в противното.

  1. е, обслужил е жени за разлика от евроджендърите обслужващи наред….

  2. Do komunist- oralnata liubov e preliudia do neshto poveche – zarezhi edna zhena sled oralna igra i shte ti izbode ochite – taka che Bozho ni e spestil glavnoto deistvie !

 12. Професорът е много точен в прекрасният си анализ! Браво! И ще припомня стара Ирландска мисъл. Слънцето никога не залязва над цялата Британска империя,
  защото Господ никога не вярва на англичанин, дори посред бял ден!

 13. Nai veroiatno amerikanskite sluzhbi imishleno ostaviha atentatorite da atakuvat kulite vo NY ! Za Pentagona neshto se pokri mnogo brzo rabotata .

 14. С 13% се увеличиха гласувалите за Путин.Това
  е цената на убитите по нареждане на Путин ,
  То и професора, който е вербувал тъпанара
  Димитров за разузнавач е толкова професор
  колкото задника Димитров е разузнавач .

  1. браво на путин, че кара слабоумните говеда кръв да …

 15. Тоя пишман професор с противната физиономия какво иска да каже с намекванията за Георги Марков- че е бил двоен агент?! Пфуу,негодник такъв! Ти знаеш ли кой е той- той е титан а ти си боклук от байганьовски ранг с каруцарски речник! Виж си изказванията на какъв просташки език са написани! Професор ми бил! Затрихте най великия човек и писател-Георги Марков,за да останат такива като вас простаци за да продължавате да опростявате народа с просташките си политики и тиранските ви разбирания за света! И как изведнъж като от миша дупка излезна и оня пишман ,,разузнавач’’ воденски ,притежател на пълен със ,,славни подвизи ‘’ минало и той да си каже ,,тежкото’’,компетентно мнение! Ле лее,с какви хора минава ежедневието ,какви хора дават тон на живота на българите- изкуфелия простак прфесора и ненаситно ручалия години наред народен хляб извършител на имагинарни подвизи ,,велик разузнавач’’ пезевенгина воденски! Е, няма що, български народе- на прав път сте!

  1. понеже си зле с разбирането на текста, да ти го разясня: марков си е убит от британците, а разни безродни отрепки като филип димитров почнаха да ни го приписват за 30те сребърника.

 16. Проф. Димитров е подписал договори с роднини каза:

  Докато е бил директор на НИМ, проф. Божидар Димитров е бил в конфликт на интереси, подписвайки два договора с дъщеря си и племенниците си.
  Това установи Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), известна още като комисия „Антикорупция“

  Тя се е самосезирала от публикация в медиите, че НИМ има договорни отношения с търговското дружество „Акшаена -2007“ ООД, в което собственици са дъщерята на Димитров – Мария, и племенниците му.

  От проверката става ясно, че през април 2015 г. директорът на НИМ е подписал договор с фирмата за изработването на каталог на колекция в тираж от 1000 броя на стойност 19 800 лева и срок за изпълнение септември 2015 г., се казва в официално съобщение на КПКОНПИ.

  Въпреки че в договора е било предвидено половината от сумата да се плати авансово, а другата половина – 5 дни след предаването на готовите каталози, второто плащане е извършено два месеца след първото. И двете платежни нареждания са подписани от Димитров.

  Същевременно музеят е получил само половината от поръчаните и заплатени каталози и то през октомври 2017 г. – т.е. повече от две години след срока в договора. По преписката не е представен протокол за предаване на останалата част от каталозите, до пълния му тираж от 1000 бройки. В хода на проверката не са установени данни и за представяне на колекцията в музея.

  Пак през 2015 г., директорът на НИМ е подписал и втори договор със същата фирма – за печатно издание в тираж от 1000 броя на стойност 15 000 лева. В двумесечния срок по договора фирмата е предала всичките бройки и е получила цялото плащане като платежните нареждания са подписани от Димитров.

  В хода на проверката е установено, че съгласно вътрешните правила за финансово управление и контрол в НИМ директорът е имал правото да упълномощи свой заместник да подпише договорите, като по този начин си направи самоотвод от вземане на решение в конфликт на интереси, но не го е направил. При нито един от двата договора няма подадена и декларация за конфликт на интереси.

 17. Абе пич, твоят “ водещ“ офицер, с корупция ли да се эанимаваш ти каэа…а , дърто корупмирано магаре…

 18. „Професор“ Шибаняков е най-обикновен крадлив милиционер с втора специалност доносник и с трета – лъжлив историк под прикритие.

 19. ПРЕДИ ГОДИНИ СРЕЩНАХ ЕДИН ЧОВЕК КОЙТО МИ РАЗКАЗА СЛЕДНАТА ИСТОРИЯ ЧОВЕКЪТ ПЪТУВАЛ ЗА БУРГАС ТОКУЩО БИЛ ПРИСТИГНАЛ НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА СОФИЯ И БИЛ МНОГО ГЛАДЕН ДОЛУ В ТАКА НАРЕЧЕНАТА КОЛОННА ЧАСТ СИ КУПИЛ САНДВИЧ И ИЗПРАВЕН ДО ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ КРЪГЛИ КОЛОНИ ЗАПОЧНАЛ ДА СИ ПОХАПВА ИЗВЕДНЪЖ ПРИСТИГНАЛИ ДВАМА СТАРЦИ И ЗАСТАНАЛИ НА ОКОЛО МЕТЪР И ПОЛОВИНА ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА КОЛОНАТА ТЕ НЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЧОВЕКЪТ КОЙТО СПОКОЙНО СИ ХАПВАЛ САНДВИЧ И ЗАПОЧНАЛИ РАЗГОВОР. ЧОВЕКЪТ КОЙТО ХАПВАЛ СПОКОЙНО ИЗВЕДНЪЖ ЗА МАЛКО ДА МУ ПРИСЕДНЕ ОТ СЛУЧАЙНО ЧУТИЯТ РАЗГОВОР. ДВАМАТА СТРАЦИ СЛЕД КАТО СЕ ПОЗДРАВИЛИ ЕДИН НА ДРУГ ВЗЕЛИ ДА СИ КАЗВАТ КОЙ КЪДЕ Е БИЛ ПО СВЕТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И С КАКВО СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ. НА ЧОВЕКЪТ СЪС САНДВИЧЪТ МУ СТАНАЛО ЯСНО ЧЕ АКО ШУМНЕ И СЕ ИЗДАДЕ С НЕЩО ЧЕ Е СВИДЕТЕЛ НА ТОЗИ РАЗГОВОР ЩЕ БЪДЕ МЕЖДУ МЪРТВИТЕ. ТЕЗИ ДВАМА СТАРЦИ СЕ ОКАЗАЛО ЧЕ СА АГЕНТИ НА ДС КАТО ЕДИНИЯТ БИЛ ТОЗИ КОЙТО СЕ БИЛ ЗАНИМАВАЛ СЪС СЛУЧАЯ ОПИТ ЗА ПОКУШЕНИЕ НА ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ. ОТ РАЗГОВОРА НА ТЕЗИ ДВАМА АГЕНТИ СТАНАЛО ЯСНО ЧЕ ЕДИНИЯТ БИЛ НАТОВАРЕН С ПРОЧИСТВАНЕТО ТОЕСТ ТОЗО АГЕНТ БИЛ ПРОНИКНАЛ ПРИ СЕРГЕЙ АНТОНОВ И МУ ДАЛ СПЕЦИЛНО ВЕШЕСТВО ОТ КОЕТО ТОЙ НИЩО ДА НЕ СИ СПОМНЯ ПО СЛУЧАЯ И ТАКА БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА. ТОЗИ ЧОВЕК СЪС САНДВИЧА БЕШЕ СТАНАЛ СВИДЕТЕЛ НА ЕДНО ОТКРОВЕННО ПРИЗНАНИЕ НА ЕДИН ПРЯК УЧАСТНИК В ЕДНО СЪБИТИЕ ЗА КОЕТО И ДНЕС СЕ ГОВОРИ. СТРАННО ДАЛИ Е ТОЧНО ТАКА АЗ МИСЛЯ ЧЕ КАЗВАШЕ ИСТИНАТА . ОТНОСНО Г-Н БОЖИДАР ДИМИТРОВ ТОЗИ ЧОВЕК ДО СЕГА АКО СТЕ СЛЕДИЛИ НЕГОВИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ Е ЧОВЕК ГРАМОТЕН ПО ОТНОШЕНИЕ НА МНОГО ВЪПРОСИ ТОВА ЧЕ Е АГЕНТ ЩОМ НЕ Е ДВОЕН НЯМА СТРАШНО ТА В БЪЛГАРИЯ КОЛКО СМЕ ХОРАТА КОЙТО НЕ СМЕ АГЕНТИ. ПО НОРМА НА ДС НА ВСЕКИ СЕДЕМ ЧОВЕКА СЕ ПОЛАГАЛО ЕДИН АГЕНТ ИЛИ ДОНОСНИК. ТУК ОПИРАМЕ ДО НЕЩО МНОГО ВАЖНО МАТРАЛЪТ АКО МАТРАЛЪТ КОЙТО УПРАВЛЯВА Е ЛОШ ТОЙ ЩЕ ИЗБЕРЕ ЛОШИТЕ В ЦЯЛОСТЕН СМИСЪЛ. ТАКА ЧЕ МЕЖДУ ЛОШИТЕ ВИНАГИ ИМА И ДОБРИ ДА СЕ НАДЯВАМЕ НА ТАЗИ МАЛКА ЧАСТ ДОБРИНА. ОТНОСНО ТОВА НА КАВО СЕ УЧИ ПТРВО ЕДИН АГЕНТ НА ЛЪЖА РАЗБИРА СЕ ТАКА ЧЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС КОЛКОТО И ДА Е УЖ ДОБЪР ДАДЕН АГЕН САМО ФАКТА ЧЕ СЕ ОБУЧАВА НА ЛЪЖА И ЗАБЛУДА КАК ДА МУ ПОВЯРВАМ ПЪК БИЛ ТО ПРОФЕСОР МАКАР ЧЕ ПОЗНАВАМ ХОРА ПРОФЕСОРИ КОЙТО ОТДАВНА СА ПЕНСИОНЕРИ КОЙТО СА ОТ ДС НО КАТО ХОРА СА СЕ ДЪРЖАЛИ НОРМАЛНО И ДОСТОЙНО ТАКА ЧЕ МНОГО ЗАВИСИ ОТ ЧОВЕКА И ОТ СРЕДАТА В КОЯТО ПЛУВА. А ТЕЗИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ТЕ ТАМ БАТАЦИТЕ НИТО ЩЕ ГИ ОПРАВИМ НО ПОНЕ ДА НЕ НИ ВЗЕМАТ ЗА КАНАРЧЕТА И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ ДЕЙСТВАТ С ЕДНАКВИ МЕТОДИ РАЗЛИКАТА Е САМО В ТОВА КАК И КОГА ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ И ЕДНИТЕ СА УБИИЦИ И МАСКАРИ И ДРУГИТЕ.

  1. Добре, че е било на гарата, а не на женския пазар и че са били двама старци от дс, а не две циганки от орландовци… ах да… и че е било прахче за забравяне, а не че си забравил да си вземеш хапчетата…

 20. Абе идиот “ раэуэнавач“ – “ професор“ Божидар Димитров, как да не си энал кой е тоэи МАРКОВ?
  Лично аэ редовно слушах предаванията му от Англия…!!!

 21. Не би ли било възможно този предател да е убит от някой от тези които е предал???

 22. Човеко,тези работи ги разправяй на котките от квартала.Колко ти платиха би трол нещастен2

 23. Раэгневен бъди,
  но всичко допусни
  и врачка на бъди
  в правовите среди

  Дори и Боко комуняга
  там не си го слага

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.