Шумахера пак в ареста за крадена кола

Иван Янински-Шумахера, заснет при едно от задържанията си.

Прочутият автоапаш обвинен за „вещно укривателство”

Подозираха го за кражба на кола на Маджо

Прочутият автокрадец Иван Янински-Шумахера отново бе арестуван. Софийска районна прокуратура му е повдигнала обвинение за вещно укривателство.

Шумахера бил спипан в събота, след като укрил автомобил, който преди това бил откраднат от друг човек. По време на разследването станало ясно, че колата била и с поставена регистрационна табела, която била за друг автомобил. От прокуратурата припомниха, че Янински е много пъти осъждан, включително за престъпления против собствеността. Ако бъде признат за виновен по сегашното обвинение, той може да получи затвор от една до шест години. С постановление на дежурен прокурор Шумахера е вкаран в ареста за 72 часа и ще бъде поискано от съда той да остане за постоянно в килия.

За последно Янински бе задържан преди две години. Тогава той и още няколко човека бяха задържани за взривяване на банкомат в столичния кв. „Илиянци”. Белезници щракнаха на ръцете им след гонка от София до Ихтиман. Срещу Иван Янински-Шумахера има над 30 разследвания за кражби на коли и няколко присъди. Смята се за един от най-добрите апаши. Подозира се, че през 2016 г. е откраднал колата дори на бившата жена на Росен Плевнелиев - Юлияна. Носят се и слухове, че преди време отмъкнал и автомобил на Младен Михалев-Маджо, но бързо го върнал. Доскоро партньор в престъпленията му бил Юлиян Байката. Той бил компютърен специалист по професия, но си вдигал адреналина с плячкосване на коли и източване на банкови карти, казаха полицаи.

Коментари

Задължително поле