Шуменка изхвърли от балкона 9320 лв.

Възрастна шуменка повярва на телефонни измамници и им пусна от балкона торба, пълна с пари. 9 320 лв. успяла да събере 80-годишната пенсионерка, след като повярвала, че помага на полицията за задържане на мошеници. Те позвънили на телефона й и първо се престорили на плачеща жена. „Дъщеря ви пострада, в болница е, трябват пари“, ревяла непозната. Бабата обаче креснала, че няма дъщеря и затворила телефона. Последвало обаждане от мъж, който успял да я излъже, че е полицай.

Той убедил шуменката, че се провежда акция, че номерът й бил в списък на измамници и трябва щом й се обадят пак, да се престори, че им вярва. Ако й поискат пари, да хвърли през терасата всичко, което има в наличност, за да ги задържат с доказателство. Така жената, следвайки указанията, поставила в торба 9320 лева и ги хвърлила от тераса си на третия етаж, защото била трудноподвижна. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в ОДМВР-Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. На хората над определена възраст трябва да се наложи възбрана да ползват парите си и да продават имотите си без настойник. На тази трудноподвижна и очевидно изкуфяла жена не и трябват пари, Трябва някой роднина да отговаря за парите и, щом тя не може. И тогава ще престанат тези безкрайни обири на стари хора.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.