Шуменските мажоретки втори на Европейското в Хърватия

Искаме домакинство на състезанието през 2020 г.

Мажоретките от спортен клуб "Ритмик"-Шумен завоюваха второ място и се върнаха с купа и сребърен медал от Европейското първенство по батънтуърлинг и мажоретки в Хърватия, което приключи преди ден. Общо три отбора представиха България, но шуменският се завъна с приз за страната ни.

1500 участници от 16 държави се надпреварваха на престижния форум, чиято география непрекъснато се разширява и тази година новите участници са били от Русия, Уелс и Германия.

Шуменките спечелиха среброто в категорията "традиционал корпус", където участваха с нестандартна композиция на фона на техно музика с продължителност 3,28 минути. Първенец в категорията е Чехия, трети са домакините от Хърватска.

За да се явят на европейското първенство мажоретките са тренирали цяло лято. "Струваше си целия труд, много сме благодарни и на треньорките Марийола Спасова и Снежана Иванова. Те ни възпитаха, даваха ни кураж и сила", казаха момичетата на брифинг във втоник веднага след завръщането си.

Шумен има амбицията да бъде домакин на Европейското първенство за мажоретки през 2020 г. след като вече има подходяща база - спортна зала "Арена Шумен". Кандидатурата на България вече е направена. По време на семинарите в Хърватия, се е взело решение таксата за кандидатстване за домакинство от 7 хил. евро да отпадне. Засега е сигурно, че градът ще домакинства съдийския семинар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони