Шуменски полицаи иззеха стотици спортни ментета

Снимки ОДМВР-Шумен

Русенци дойдоха в Шумен, за да ги изпратят към ЕС

Шуменски криминалисти стопираха износа на стотици спортни екипи, обувки, чанти и колани към страни от ЕС. Двама русенци решиха да изпратят над 47 кашона със стоката-менте от марките „Адидас“ „Найк“, „Томи Хилфигър“, „Гучи“, Долче и Габана“, но бяха спряни, докато ги предават на курирска фирма.

Засечката станала на 25 април, съобщиха във вторник от ОДМВР-Шумен.

Към 10 часа от ГД „Национална полиция“ била получена информация, че в Индустриалната зона на Шумен неизвестни посетили офис на куриерска фирма и заявили, че ще изпратят много предварително опаковани колетни пратки за страни в Европейския съюз.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност към ОДМВР- Шумен веднага провели специализирана полицейска операция и установили, че в офиса на куриерската фирма вече са постъпили няколко пратки. В близост фиксирали паркиран товарен автомобил "Рено" с русенска регистрация. Заедно с него било и русенско "Ауди А6“. Водачите, двама мъже от Русе, са установени и при проверка в товарния автомобил са намерени 47 кашона, в които имало луксозни спортни екипи, тениски, обувки, чанти, чехли, колани от известните марки.

Русенците Е.А./ 46 г./ и Т.Т./ 41 г./ към момента на проверката не са представили документ за произход на стоките, не могли да обяснят откъде са ги купили.

Предстои да бъде изяснено дали дрехите и маратонките са оригинали или са имитации с етиките на известните марки, съобщават от полицията. Образувано е досъдебно производство за имитация на търговски марки по чл.172б от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право