Шуменски полицаи изловиха 15-годишна шофьорка

Снимка: Архив

Отмъкнала ключовете на майка си

Невръстна шофьорка на 15 г. изловиха шуменски полицаи зад волана на семейния "Фолксваген Голф". Засечката станала минути след полунощ в понеделник. Невръстната водачка била стопирана от автопатрулен екип, който работел на кръстовището на улиците "Ген. Драгомиров" и "Искър", научи "Труд".

Шофьорката се подчинила на вдигнатата палка и заковала колата пред униформените. Оказало се, че нито има книжка, нито има години за шофьорски документ. Живеела наблизо и слисаните пътни полицаи бързо открили майка й. Предали детето на родителката. Момичето не дало логично обяснение какво налага да подкара колата и то посред нощ. Возилото вече е със свалени табели.

То е семейна собственост и актове за неупражнен контрол ще бъдат съставени и на майката, и на бащата, който отсъствал от дома, казаха от полицията. Ключовете за возилото са били без надзор и така момичето е успяло да осъществи макар и кратко пътуване. По чудо не е имало фатален резултат в натоварения район, където често има полицейски екипи.

Материалите по случая ще бъдат предадени на Детска педогогическа стая. Най-вероятно родителите ще бъдат санкционирани и по Закона за закрила на детето за пускане на непълнолетна без възрастен придружител след 22 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право