Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Шуменско на 11-то място по заплати Възнагражденията доближиха 1000 лв.

До 992 лева достигна средната брутна месечна работна заплата в област Шумен през месец март. Данните са на местното статистическо бюро. През януари средните възнаграждения в региона са били 932 лв., а през февруари – 942 лв., гласи статистиката.

Въпреки повишението, възнагражденията в Шуменско остават по-ниски от тази за страната – 1 247 лева. По размер на възнагражденията област Шумен е на 11-то място сред 28-те области. Най-добре заплатени са в област София (столица) – 1 724 лв., а най-зле в област Благоевград – 787 лева.

От статистиката съобщават, че има увеличение и на наетите работещи по трудово и служебно правоотношение с 916, или с 2,1% спрямо края на 2018 г. и те достигат 44 699 души. Увеличение на наетите лица е регистрирано в 8 от общо 19 икономически дейности, като в процентно изражение увеличението е най-значимо в „Добивна промишленост“, „Култура, спорт и развлечения“ и „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“. Намаление се наблюдава в десет отрасъла, като то е най-голямо в „Други дейности“ и „Хотелиерство и ресторантьорство”.

В края на първото тримесечие на 2019 г. наетите в държавното управление в областта са 1 885, в образованието – 4 173, а в хуманното здравеопазване и социална работа – 3 821. По брой лица, наети по трудово и служебно правоотношение към края на март 2019 г., областта заема 13-то място сред 28-те области в страната. Най-голям е броят на наетите в област София (столица) – 774.6 хил., а най-малък в област Видин – 16.5 хиляди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.