Шуменци внесоха 9 млн. лв. данъци

Близо 9 млн. лева от местни данъци и такси са влезли в общинската хазна на Шумет за първите четири месеца на годината. Това отчитат от кметството и уточняват, че събраните средства представляват 52% от годишния план за 2019-та.

Факт е повишаване на събираемостта на данъците, плащани с отстъпка от 5% в сравнение с 2018-та.

4 325 454 лева са постъпили в общината от имуществени данъци, което е с 425 000 лв. повече в сравнение със същия период на миналата година.

Постъпленията от такса битови отпадъци са 61% от планираните приходи за 2019 г. и са в размер на 3 963 808 лева.

Община Шумен отчита сериозен ръст в плащанията чрез касите на Изипей, през интернет системата Ипей и чрез Фаст Пей. Три пъти се е увеличил броят на хората, които са предпочели да се възползват от възможностите за плащане, които предоставят посредници.

От общинската администрация припомнят, че плащанията в брой стават на касите в отдел „Местни данъци и такси“ в сградата на общинската администрация на бул. „Славянски“ №17. Работното време е от 8.30 ч. до 17.30 ч. без прекъсване.

За улеснение Община Шумен предлага и други начини за плащане, от които гражданите могат да се възползват:

Чрез ПОС-терминал на касите на Общинската данъчна служба;

В брой на обособени пунктове на „Фаст Пей ХД” АД – гр. Шумен, бул. „Славянски” №17, етаж 1 в Центъра за информация и услуги, на обособени пунктове за обслужване на гражданите в цялата страна на „Фаст Пей ХД” АД – по градове с адрес и работно време на сайта на „Фаст Пей ХД” АД – fastpay.bg.

В брой в офисите на „Изипей” АД за обслужване на гражданите в цялата страна – по градове с адрес и работно време на сайта на www.easypay.bg;

По Интернет чрез ePay.bg от регистрирани клиенти на „Изипей” АД с дебитни и кредитни карти – VISA и MasterCard.

Чрез Интернешънъл Асет Банк АД – в офисите на банката и чрез сайта на банката iabank.bg. Чрез клоновете на Български пощи ЕАД;

Чрез банков превод по банковата сметка на Община Шумен в Интернешънъл Асет Банк АД София, клон Шумен BIC:IABGBGSF, БАНКОВА СМЕТКА:BG 85 IABG 7477 8400 5867 00

Коментари

Задължително поле