На 23 август 2019 да почерпят

Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

Шуменци гостуваха в Браила, предстои побратимяване

Áðàèëà ïðàçíóâà ñ âïå÷àòëÿâàùî ðàëè ñ ðåòðî âîçèëà

Ръководството на община Шумен гостува на празненствата „Дни на Браила“ по покана на кмета на румънския град от 12 до 14 август. Градът бе представен от зам.кмета по икономическо развитие Росица Антонова, заместникът по образование и култура Найден Косев и Виктория Ковчазова, главен експерт „Координация на дейности в културата“. С официалните лица от Шумен отпътуваха и децата от фолклорен ансамбъл „Пъргавелче“ към читалище „Добри Войников – 1856“ със секретаря Детелина Палазова.

Тази година съседите заложиха в празничната програма на джаз и блус с концерт на открито в градската градина на Браила. Двучасовото дефиле на повече от 40 ретровозила, водено лично от кмета на румънския град Виорел Драгомир, също впечатли гостите. Шуменската делегация първа видя напълно обновения театър „Мария Филоти“, който ще бъде тържествено открит през септември след 2-годишен основен ремонт. Във фоайето на театъра, където е барелефа на шуменеца Добри Войников, предстои да бъде експонирана документална изложба за живота на възрожденеца.

Шуменският екип имаше официална среща с кметския екип на Браила. Домакини и гости си размениха подаръци и вече е сигурно бъдещото сътрудничество, икономически и културен обмен. Кметът на Браила Виорел Драгомир получи почетния знак на Шумен и поздравителен адрес от името на кмета Любомир Христов. Двата града имат дългогодишна връзка и вече е факт проекто на договор за побратимяване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.