Шуменци дариха 1,7 тона гранули на приюта за кучета

Десетки шуменци се отзоваха на призива за даряване на гранули за кучешкия приют в града, само за три дни са събрани близо 1 700 кг. Призвът, че през зимата в студените дни дажбата на животните трябва да е с 30% по-висока и има нужда от храна, защото обитателите са се увеличили, дойде в средата на миналата седмица.

Пред приюта спираха и лъскави и очукани коли, и млади и стари, и деца и възрастни, познати и непознати, съобщават от там.

Купчината с чували растяла, даренията се записвали, не всеки обаче искал да му се пише името. Дори полицай донесъл 30 кг и обещал още. Група ученици пък, дошли с желанието да разходят някои от питомците на приюта и цяла събота били с тях. Идеята за помощ от доброволци е от година.

450 са кучетата в приюта. Нужни са им около 200 килограма гранули. Издръжката на приюта в Шумен се поделя в съотношение 60:40 между немски спонсор и общината. По-голямата част се поема от германска страна. Общината е поела изцяло изхранването, а немците кастрацията, медикаменти и заплати на персонала.

10 лв. струва торба от 10 кг гранули. Който има желание и обича животните, може да дари още. От приюта очакват и кандидат-осиновители.

Коментари

Задължително поле