Шумен стана карнавална столица (СНИМКИ)

Шумен тази седмица е карнавална столица - в събота пъстро дефиле заля централната улица, а в неделя празникът продължава с кулинарното майсторство на стотици готвачи.

Повече от 2 000 души се включиха в X-ия Карнавал на плодородието и няколко часа шестваха през града за радост на хилядна публика. Най-малкият дефилиращ бе само на 1,8 г., оповестиха от община Шумен.

Имаше участници от детски градини, училища, читалища, пенсионерски клубове, както и шуменски фамилии, които се състезаваха по оригиналност на костюмите и сюжетите в раздела "Моето карнавално семейство".

На карнавала не липсваше и политическа сатира в крак с времето.

Жури с председател хореографа Красимир Савов определи най-добрите участници. Първата награда за артистичност отиде в СУ „Трайко Симеонов“ в Шумен за тяхната „Среща на ламята“. За най-добра платформа бяха наградени читалищата в селата Радко Димитриево и Ивански.

„Шапката на цветни петна“ на участниците от кв."Мътница" взе приз за най-атрактивни костюми. Отличени бяха и най-атрактивните шуменски семейства - Атанасови и Благоеви. Наградата от 500 лв на кмета на община Шумен Любомир Христов получи шуменското читалище „Тодор Петков“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини