"Ювентус" с тифозите, "Атлетико" със Симеоне (ИНФОГРАФИКА)

"Ювентус" ще бъде с тифозите си, а "Атлетико" (Мадрид) със своя треньор Диего Симеоне за реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига в Торино.

Най-крайните привърженици на домакините взеха решение да отложат провеждането на своя планиран протест и ще подкрепят отначало докрай любимците си. Ултрасите от "Курва Суд" през настоящия сезон въведоха традицията да мълчат през първите 39 минути на всеки мач. Този протест е породен от недоволството им спрямо цените на билетите и силно ограничените взаимоотношения с ръководството на клуба. До решението на агитката се стигнало след призив на голямата звезда Кристиано Роналдо.

"Във вторник имаме нужда от вас - каза португалецът пред клубната телевизия. - Нека бъдем заедно. Подкрепяйте ни и мислете позитивно. Вярвам, че можем. У дома сме силни, но имаме нужда от вас феновете".

"Ювентус" трябва да наваксва за загубата в първия мач с 0:2. "Атлетико" обаче няма да се даде. Добрата новина за "дюшекчиите" е, че треньорът Диего Симеоне ще води тима си. Аржентинецът беше глобен от УЕФА с 20 хиляди евро заради неприличния си жест към трибуните по време на първия двубой с италианския първенец. Наказанието е само финансово.

"Първият мач е забравен, дори не искам да го коментирам - каза треньорът. - Във футбола думите не са важни, а фактите. Лекарите вдигнаха Диего Годин, Филипе Луис и Лукас Ернандес. Те ще играят".

Добрата новина за "Ювентус" е завръщането на Дъглас Коста, който имаше травма в прасеца.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят